Valószinű a fiam a 3napos lázon esett át, mivel kenhetném neki a piros foltokat?
ma reggelre tiszta piros folt lett,főleg a füle mögött,az egész feje(ezt onnan látom mert géppel van nyirva a haja,é kicsi),a szeme alatt,az arca,estére már a mellkasán,terkója alatt,és a lábán is foltos.Nagyon viszket szegénynek,nappal annyira nem érdekelte,de késő délutántól már nagyon vakarja mindenhol,de csak felhergeli magát,mert nem múlik el,jobban viszket neki,1órát altattam szegényt,már sirt,annyira viszketett neki.
Azt olvastam ezek nem szoktak viszketni,de ő szét tudná marni.Calcimuscot adtam neki egy felet most este.Még fenistil csepp van itthon.Van esetleg valami krém,vagy gyógyszer amit tudnék neki erre adni?Hétfőn rendel leghamarabb ugye a doki,addigra szerintem elmúlik,ha tényleg ez a 3napos láz utáni kiütés,de addig szegénykém véresre fogja már vakarni magát.Vagy holnap elvigyem az ügyeletre ha nem javul?
a három napos láz kiütései nem türemkednek ki a bőrből, azaz egy ha végigjúzod a kezed a bőrén nem szabad érezni a kiütést.. csak látod!! És egyáltalán nem viszket!!
Szerdán lesz csak orvos.. vidd el az ügyeletre! Ez más lesz!
A másik kérdésednél is akartam már írni, de ide írok most. Szóval, a hasa az antibiotikumtól is mehet, adj neki valami probiotikumot mellé (normaflore, laktiv baby...).
A viszketésre ha nincs otthon semmi, esetleg egy hideg vizes borogatást/törlést tudok elképzelni (ne nagyon hideget, de ne is legyen meleg, amikor látod, hogy viszket neki, akkor törölgesd lassan át azokat a részeket). Jobb ötletem sajnos nincs. Gyors gyógyulást!
Én is csak azt tudom írni, hogy a 3 napos láz pöttyei, nem viszketnek + azok picike pöttyök, és nem foltok! (+ nem jellemző az arcon és a hajas fejbőrön)
Ez nem inkább bárányhimlő???
délelőtt elmentünk az ügyeletre,azt mondták,valószinű gyógyszerallergia,az osmapox antibiotikumra,de ők se tudják biztosra...hiába már nem 1x irták fel neki ezt,nem mindig először jön ki a gyógszerallergia.Lehet többet nem is lesz ilyen ettől a gyógyszertől,csak most kiütötte,de egy ideig hanyagoljuk ezt az antibiotikumot ha legközelebb is kellene,ezt mondták.Calcimuscot kell szednie,ezt adtam is neki,meg fenistil cseppet napi 3x20 cseppet+diéta,teljes fehérje-tojás mentes,tehát se hús,se tápszer,semmi ilyesmit nem ehet pár napig.Szerdán meg vigyem vissza a körzeti dokihoz.
Délután jutott eszembe,hogy ott idegességembe teljesen kiment a fejemből,hogy még kúpot is kapott,(3-at adtam be neki összesen)amit a doki irt fel,csak ezt elfelejtettem mondani az ügyeleten....és lehet nem is az antibiotikumra,hanem erre a kúpra allergiás vagy érzékeny,mert ezt még sose szedte,mivel 2-12 éves korig való.SUPPOSITORIUM NORAMINOPHENAZONI -ez a kúp neve.Úgyhogy tök ideges vagyok hogy elfelejtettem mondani :S
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!