Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Szoktad úgy érezni, hogy te...

Szoktad úgy érezni, hogy te jobban szereted a saját gyereked, mint más szülő a magáét?

Figyelt kérdés
2012. okt. 17. 14:47
 1/9 anonim ***** válasza:
Nem, ilyeneken nem szoktam gondolkodni. Miből gondolod, hogy te jobban szeretnéd a gyermekedet, mint pl. én?
2012. okt. 17. 14:51
 2/9 anonim ***** válasza:
51%
Igen, szoktam. Mert minden nyekkenésére a szívem hasad meg, nagyon sajnálom akkor is amikor büntit kap jogosan, vagy mikor hisztizik valamiért és én nem engedek neki, olyankor is belül mardos a lelkifurdalás, hogy hagyom sírni a gyermekemet. Rendszeresen hülyét csinálok magamból az utcán azért, hogy ő egy jót nevessen. Bármit, de tényleg bármit megtennék érte. 3éves.
2012. okt. 17. 14:52
 3/9 anonim ***** válasza:

Nem, pont fordítva érzem.

Viszont a lányom boldogsága, öröme és mindensége én vagyok!

Csodás, kiegyensúlyozott kis teremtés. Emiatt pedig ilyenkor megnyugszom, hogy akkor mégis kellőképpen szeretem őt!

Persze a feltétlen szeretet megvan, ami teljesen normális, de a családban én vagyok a kemény és a szigorú.

Nálam "katonás" a rend, ami nem biztos, hogy egy 15 hónaposnak a legjobb. Viszont eddig minden azt bizonyítja, hogy én csinálom "jól".

A párom maximálisan mindenben mellettem áll (fejlesztőpedagógus). Ez pedig jó, mivel a szülőknek együtt kell működniük.

2012. okt. 17. 14:53
 4/9 anonim ***** válasza:

Nem hiszem, hogy a szeretet „mértékét” fel lehetne becsülni. Vagy a jobbant úgy érted, hogy „ügyesebben, okosabban”, vagyis, hogy jobban érzi a gyerek a szeretetet?

Egyébként ilyesmin nem szoktam gondolkodni, azon viszont gyakran elcsodálkozom, hogy mekkora különbség van a szülők közt a téren, mennyit foglalkoznak a gyerekükkel.

2012. okt. 17. 14:54
 5/9 anonim ***** válasza:
Nem, eszembe sem jutott ilyen. Na meg hogy is lehetne ezt lemérni???
2012. okt. 17. 14:55
 6/9 anonim ***** válasza:

azt tudom, hogy én imádom, de valahogy fel sem merült bennem, hogy más ne ugyanígy lenne a sajátjával :)

Nekem evidens a feltétlen szülői szeretet, de tudom, hogy mindenki más és másképp nyilvánul meg a szeretete... lehet hogy tartózkodóbbnak tűnik pl valaki de attól még lehetnek éppoly erős érzelmei, nem?

Persze vannak akik valahogy defektesek, mondjuk bántalmazzák vagy még rosszabbat művelnek a gyerekükkel, ők bizonyára másképp viszonyulnak a kicsinyeikhez. Talán van bennük szeretet is, nem tudom, én a magam részéről csak annyit tudok mondani, hogy a legjobbat akarom nekik, mint minden épeszű szülő :)

2012. okt. 17. 14:55
 7/9 anonim ***** válasza:

Én ezt elég gyakran érzem, mert elég "színes" környéken lakunk :D. Tudjátok, vakok közt félszemű a király :))).

Azok vagy ütik-vágják, vagy a seggét is kinyalják a kölkeiknek. Ezekkel összevetve, tuti ezerszer jobb dolga van az enyémeknek. Még akkor is, ha néha gonosznak érzem magam, mikor nem engedek a hisztinek, vagy betartom a büntit. Volt már amelyik rám is kiabálta (szomszéd...), hogy kínzom a gyereket, mert ő visítani kezdett, amiért nem engedtem papucs nélkül ki virágot locsolni... Hát nagyobb kínja sose legyen egy kicsinek se :))).

2012. okt. 17. 15:02
 8/9 anonim ***** válasza:
én nem csak hogy szoktam de tapasztalom is mikor a környéken lakók kismamákkal találkozom és ők a gyermekeiket le f@szkalapozzák, meg leidiótázzák, akkor igen én gondolom azt hogy én jól csinálom mert kedves szavakkal becézem 1 éves lányomat, (nem mellesleg a szívem szakad meg ilyen beszéd hallatán és kerülöm is az ilyen anyukák társaságát)
2012. okt. 17. 15:25
 9/9 anonim ***** válasza:
Mi is elég színes környéken lakunk és én is sokszor ledöbbenek, amikor az épphogy járni tanult dülöngélő totyogók egyedül másznak a hinta alatt, amíg a szülők kint cigiznek és néha trágárul beordibálnak nevelés gyanánt. Na remélem, ennél "helyesebben" szeretem a sajátom, de a "jobban"-t nem lehet lemérni.
2012. okt. 17. 15:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!