Hogyan vegyem rá, hogy emelje meg a cumisüveget?
15 hónapos a lányom és tejitalt kap még.
Nagyon szépen megfogja már, azzal nincs is gond, de egyszerűen nem emeli fel a kezét, hogy jöjjön is belőle valami.
Pohárnál is ugyan ez a helyzet. Nagyon élvezi, ha iszik belőle... de persze mi tartjuk/döntjük neki.
Szépen is iszik belőle, szóval nem önti magára, nem folyik ki.
Tippek? Ötletek?
Egyáltalán nem fura :) A tápszeres babák tanulnak meg hamarabb (8-10 hónaposan) cumisüvegből inni önállóan.
Fiamnál is ez probléma volt. Mi is mutattuk neki - egyszer csak rákapott.
szerintem igen probléma ha nem tudja felemelni és a szájához venni. kajálásssal van gond?
nasit a szájába tudja vennimeg iylenek ? mindneképp keresd fel a házidokit meg ez koordinácios zavar és meg kell nézetni
komolyan mondom!
Köszönöm a válaszokat!
A gyerekem se fizikailag, se mentálisan nincs lemaradva.
Nincsenek az étkezéssel gondjai, mivel nem kap nasit (semmit sem). Azaz, neki a gyümölcs a nasi, amit imád.
13,5 hónaposan kezdett el rágni darabosat, mert akkor ért meg rá.
Egyébként 11 hónapos kora óta evőeszközzel eszik. Gyönyörűen betalál a szájába, már régóta nem kell neki segítenünk étkezés közben. Kiszolgálja magát a kedves.
Szóval, emiatt nem érzem úgy, hogy koordinációs zavara lenne vagy bármi más. Felesleges ezzel felkeresnem akár a védőnőt, akár a gyerekorvos vagy bárki mást!
Egyébként egy 21 hónapos kislány is ugyan így lusta, mint a lányom. Semmi fejlődési problémája nincs, hidd el!
Ja egyébként:
Én tartom a kezét és mutatom is neki különféle módon. Kb. 1 hónapja csinálom ezt minden este vele.
Egyik anyuka mondta a játszón tegnap, hogy sokszor erre is megkel érniük, mert van akinek nem természetes dolog.
4-es vagyok. Semmi baj :)Fiam 17 hónaposan ért meg az önálló ivásra. 10 hónapos kora óta csipegetve eszik darabosat, 1,5 éves korától a kanállal is ügyes.
Ez nem koordinációs probléma... :) Jót nevettem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!