Kistestvér születik. Hogyan vegyem elejét a féltékenységnek?
Figyelt kérdés
A nagyobbik már 8 éves. Nagyon anyás, bújós gyerek, még most is és elég érzékeny lelkű kisfiú, nem szeret egyedül lenni, állandóan foglalkozni kell vele, mindegy mit csinálunk, csak együtt, ez a lényeg. Nemsokára kishúga születik és félek, hogy rosszul fogja érezni magát, hogy nem tudok vele annyit foglalkozni. Amúgy nem önző, sőt nagyon jó szívű, szeretettel teli kisgyerek, biztos nem hisztizne, v. nem lenne agresszív, csak szomorú és én ezt nem tudnám elviselni.. Tanácsot, ötleteket várom tapasztalt szülőktől, hogyan vehetném ennek elejét. Gondoltam arra is, hogy a tesó születése alkalmából kap valami ajándékot, szerintetek ez jó ötlet?2012. okt. 10. 18:57
1/5 anonim válasza:
Igen jó, én is ezt javasoltam volna, ha nem írod :)
2/5 A kérdező kommentje:
Egyébként nagyon várja a babát, örül neki csak azért aggódom, mert ahogy megjön az iskolából, lefekvésig egyfolytában a nyomomban van, együtt játszunk, olvasunk, filmet nézünk, kiteregetünk stb, de soha nem vonul félre egy kicsit, hogy eljátszon egyedül, és ha pl berakok neki egy mesét és én nem nézem vele, látom rajta, hogy nem esik jól neki.
2012. okt. 10. 19:02
3/5 anonim válasza:
Olya nagy, hogy ő már érteni fogja, ne aggódj :)
Az aji jó ötlet!
4/5 anonim válasza:
Nem inkább te félsz attól, hogy innentől meg kell magad osztanod a gyerekeid között, és nem csak a fiadnak leszel? Esetleg félsz attól, hogy nem lesz rá annyi figyelmed, amennyi eddig volt?
5/5 A kérdező kommentje:
Biztos, hogy nem lesz, hiszen egy kisbabával sokat kell foglalkozni, és attól félek, illetve próbálom elejét venni, hogy ez ne okozzon neki rossz érzést.
2012. okt. 12. 10:07
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!