Ez lehet a dackorszak küszöbe?
Figyelt kérdés
3-4 napja, mintha kicserélték volna a kisfiamat... Minden visítósan "nem". Az evés katasztrofális. Kb. fél óránként "veszekszik" velem. Még a macskába is beleköt - ha az autói felé közeledik az állat - nemhogy az utcán az érdeklődő gyerekekbe.
A délutáni alvások is úgy érnek véget, hogy felül és kiabálja a "nem"-eket sírva.
...a pelenkázás + esti öltöztetésről nem is beszélek... (eddig 2-5 perc volt, most 20-ra bővült). Egy díjbirkózó nem fárad ki annyira, mint én ezeknél a procedúráknál. Ő ezt élvezi, és viháncolva szökik.
Eddig olyan jószívű, szófogadó, türelmes, fegyelmezett gyerek volt. Én rontottam el valamit, vagy már most itt állunk a dackorszak küszöbén? Mi lesz később?
19 hónapos
2012. okt. 10. 23:12
1/1 anonim válasza:
Szia! Én is dettó ugyanígy voltam a kisfiammal, és be kellett látnom hogy elkapattam, nem állítottam fel szabályokat és nem fegyelmeztem. Most 2 és fél éves, 1-2 hónapja szépen fokozatosan egyre következetesebb vagyok vele és sokat javult a viselkedése. Persze vele már könnyebb, mert folyékonyan beszél már, így meg tudok vele beszélni dolgokat. Ha a babád még nem tud beszélni és nem tudja jól megértetni magát, az belső feszültséget okoz benne és emiatt a viselkedése lehet kiborító. Próbálj vele türelmes lenni, ha hisztizik akkor rögtön kiragadni abból a szituációból, pl. átviszed a másik szobába és eltereled a figyelmét. És szeretgesd sokat:-) Kitartást és sok sikert:-)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!