Hiszti, vagy dackorszak?
A kislányom újabban (bocsánat a kifejezésért) elviselhetetlen.
Egyszerűen semmi nem jó, nem lehet a kedvére tenni. Ha valami nem úgy van, ahogy szeretné, vagy nem kap meg valamit, azonnal sírni kezd, sokszor földhöz is vágja magát. Mindennek az ő elképzelése szerint kell(ene) történnie. Mostanában hiába küldöm be ebéd után aludni, nem alszik, kijön, játszik, ha visszaviszem, akkor felháborodik, sír, csapkod. Evésnél ugyanez. Eszik kicsit, aztán mondja, hogy elég, és elmegy. Aztán pár perc múlva jön, hogy enne még. De ha beleteszem a székbe, akkor jön az üvöltés, a csapkodás.
Mit tegyek, hogyan kezeljem ezt az egészet? Már a végét járom, borzasztóan fárasztó egész nap ezt csinálni.
Mintha az én 27 hónapos kisfiamat mutattad volna be.Olvasd el az én tegnapi kérdésemet.Nem vagy egyedül.:(
http://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__kisgye..
Mennyi idős a kislány? Tud beszélni?
Az én lánykám akkor csinált hasonlókat (még pici volt 17 hónapos) mikor már szerette volna ha értjük, de még nem tudott beszélni. Aztán persze villámgyorsan megtanult, és könnyebb lett.
Szia!
Ez a dackorszak, azon belül is a hiszti. Eleinte megijed mindenki, h "kezelhetetlen", de próbáld szabályozni, pl. ha valamit szeretne, de tudod, h baj lehet belőle, ajánlj neki egy másik, érdekesebb dolgot. Amiből nem lehet baja, azt meg engedd neki. Ha valamit enni szeretne, de te nem szeretnéd (pl. csoki) adj neki pl. babpiskótát. Az alvás sajnos a dackorszak része. Rájött, h neki önálló akarata van és érvényesíteni is akarja! Maradj ott mellette, hogy aludjon, vagy előtte délelőtt menjetek le játszira, fáraszd le jól, akkor nagyobb az esélye, h fog aludni!
Na, ma sikerült összehoznia egy igazi földön fetrengős nyilvános hiszit. Durva volt, én csak pislogtam.
Előtt egész délután ellentmondott nekem, akármit mondtam neki. Szóval erős a gyanúm, hogy ez tényleg a dackorszak. Meddig tarthat???
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!