Dackorszak. Direkt belepisilt a bugyijába és a padlóra is ezzel. Mit lehet vele kezdeni azon túl, hogy ne robbanjak fel?
Mosasd ki vele a piszkos bugyit. Ha be tud pisilni, ki is tudja mosni.
Magyarázd el neki, hogy ő fogja bánni, hogy mosnia kell a bugyikát, miközben mehetne a játszótérre, nézhetne mesét stb.
Szia!
Nálunk is volt 1-2 ilyen.
Ilyenkor nem engedtem meg neki hogy levegye a bugyiját hogy érezze hogy milyen amikor belepisil.
Azóta inkább megy bilibe vagy wc-re pisilni.
Off: Fel nem tudom fogni, hogy büntetésnek miért a saját szobáját használod! Hiszen ott vannak a játékai, ott szokott aludni!!! Olyan helyre kell büntibe küldeni, ami rettenetesen unalmas hely, pl a konyha egyik sarka, vagy egy nem használatos szoba...
On: Azért, mert direkt bepisilt én nem feltétlenül büntetném, még akkor sem, ha direkt csinálta. A legközelebb, ha bilibe pisil, akkor viszont kitörő lelkesedéssel agybafőbe dícsérném, és emlékeztetném a múltkori (mostani) incidensre, hogy na látod, az csúnya dolog volt, és nézd meg, most milyen ügyes voltál, anya most nagyon boldog.
Szerintem ez pont olyan csínytevés, amivel nem kell foglalkozni. Ez nem olyan mint pl a verekedés, hogy másnak fájdalmat okoz, és ha ráhagyjuk azt hiszi hogy ez a normális. Ezt direkt azért csinálta, hogy lássa mit reagálsz, hogy bosszúságot okozzon.
Én feltörölném, elmondanám, hogy az okos kislányok a bilibe/wc-be pisilnek. És ennyi. Ha bünteted, tudja, hogy ezzel ki hoz a sodrodból. Ha nem kerítessz nagy feneket a dolognak, egy-két alkalom után abbahagyja, mert nem lesz rá reakció. Ez szerintem pont az a kategória, mikor iskolások cukkolják egymást. Ha az adott kisgyerek kiakad, sír, akkor tovább cukkolják, ha nem reagál rá, abbahagyják.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!