Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Névadóhoz kell az apa beleegye...

Névadóhoz kell az apa beleegyezése?

Figyelt kérdés
Egyedül nevelem a kislányomat. És szeretném, ha a barátnőm és a férje lennének a "keresztszülei". De nem tudom, ehhez kell-e az apa beleegyezése? Csak mert ő annak idején nem nagyon akarta ezt.
2012. okt. 8. 12:46
 1/4 anonim ***** válasza:
100%

Nem.

Nálunk is én intézem az ilyen ügyeket (a feleség), és az apa nevét kellett beírni a lapra meg a születési adatait, de aláírnia nem kellett semmit, én írtam alá az adatlapot.

Egyszerűen megmondod, hogy egyedülálló anya vagy és kész.

Ilyen piszlicsáré dolgokban nem kell mindkét szülő beleegyezése, de ha mondjuk külföldre szeretnéd vinni a kicsit, akár csak 1 hétre kirándulni, ahhoz már kell az apa beleegyezése.

2012. okt. 10. 07:50
 2/4 anonim ***** válasza:
Szerintem nem piszlicsáré dolog, de valóban nem kell hozzá az apa beleegyezése.
2012. okt. 10. 22:05
 3/4 anonim ***** válasza:

Egyébként milyen felekezetről van szó?

Bár, egyiknél sem kell - szerintem - az apa jóváhagyása.

2012. okt. 10. 22:06
 4/4 anonim ***** válasza:

1. vagyok, off-olni szeretnék, mert úgy érzem, a 2. válaszolót akaratlanul megbántottam:

A "piszlicsárét" képletesen értettem (tehát ez nem akkora volumenű ügy a családjog szempontjából, minthogy az apa tudta nélkül akarod a gyereket külföldre vinni pl.), hiszen, mint írtam, az én fiamnak is névadója volt, mert a családi szertartások fontosak az életünkben.

A névadó felekezettől független, ez tulajdonképpen jogilag a polgári esküvőhöz hasonló, ha a keresztelőt az egyházi esküvővel állítjuk párhuzamba.

2012. okt. 11. 10:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!