Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Hiszti kezelés? Segítség,...

Hiszti kezelés? Segítség, mert megörülök!

Figyelt kérdés

21 hónapos a kicsi lányom.MINDENÉRT hisztizik.Egyszerűen nem tudom, hogy kezelni.Már mindennel próbálkoztunk, a levegőnek nézéstől a hideg vizes sokkig..de semmi.Páromat és engem is kicsinál.Ugyan úgy sem lehet kezelni a hisztiket, mert tényleg mindenért megy.Egész nap pakol, mit csinálhatok..hagyom hisz még gyerek, de amikor nagy pakolásában a székről nem ér el valamit ordít mint állat. (persze veszélyes dolgok már el vannak pakolva, kb minden a szekrények tetején van..tulajdonképpen úgy nézünk ki mint egy raktár)

Na mondjuk ezt a hisztit lehetne kezelni átnézéssel, de pl ha nem akar fogat mosni és azért csinálja, vagy amikor főzésnél fel áll mellém és MINDIG a legveszélyesebb dolgokat akarja (kés, villa, felaprított hagyma..stb.), nyúlna a forró lábashoz.Én rászólok, hogy nem szabad, erre jön a bömbölés, és dühből folytatja..Most ilyenkor meg zárjam a szobába???HAHAHA...ez nem megy, mert kitudja nyitni az ajtót..már próbáltam.Hónapok óta gyakoroljuk az úttesten átkelést..annyi a lényeg, hogy a kezemet fogva jöhet csak át..múltkor 20 percig üvöltött, már többen megnéztek, mire sikerült átkelnünk..persze csak félig, mert az úttest felénél elhagyta magát, és húzni kellett!! :( (nem forgalmas, kis úttestek vannak erre)

Sokat várok el?Beszélni sem beszél még, illetve hadovál a nyelvén de azt senki nem érti.De ez nem is lényeg, mert egyébként mindent megért.

Próbálom, hogy a gyerek ne egész nap azt hallja, hogy NEM SZABAD..de hát basszus...tényleg olyan, mint ha célirányosan arra menne...Ha nem figyelek 3 percre a kuka ki van pakolva, a wc kefével sikálja a csempét...stb. Múltkor talált egy tollat, és mire észrevettem, még a talpa is tele volt firkálva.Azóta nincs toll, és ha véletlenül a kezébe kerül és elkérem üvölt és fut előlem!!!

Hibás vagyok tudom!!!De szerintem ez se normális amit a lányom csinál!!!

Már nem egyszer mondták idegenek, hogy "ennek a gyereknek még a szeme se áll jól"..és tényleg!

Segítsetek...vagy adjatok tippet!Egyébként Novemberben szülök...így rettegésem csak fokozódik..akkor már a lányomra se lesz annyi időm, itt lesz a kicsi..ááá..de ez más téma!!

Köszönöm..

Bocsi ha hosszú lett!

2012. okt. 4. 20:39
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
Szerintem semmi baj a lanyoddal!csintalankodik,probalgatja a hatarait!tudom,hogy nehez,en is sokszor kiakadok,pedig az en kisfiam igazan szofogado,megis,van h elszakad a cerna,de mindig megbanom,mert hat o csak egy kisgyerek...en akkor szoktam feszult lenni,ha faradt vagyok,te is irod,elfaradtal...:( talan kiprobalhatnad a sedatif pc homeos tablettat,nekem is sokat segit es azt terhesen is lehet szedni,ha jol tudom!kerdezd meg a dokidat!
2012. okt. 5. 13:26
 12/15 anonim ***** válasza:
elozo vagyok,meg annyit,h azokkal akik azt mondjak egy anyanak,h a lanyanak a szeme se all jol...hat szoba nem allnek tobbet!!!nem is tudom elkepzelni,mifele emberek lehetnek,te jo eg!!!nehogy ilyenek miatt lasd maskepp a kislanyod!!!minden jora fordul majd,kitartast es minden jot kivanok nektek!!!
2012. okt. 5. 13:29
 13/15 A kérdező kommentje:

Én egyáltalán nem sértődök be az ilyen beszólásokon! :) És nem is nézek ezért másként a lányomra.Én vagyok vele egész nap..tudom, hogy milyen, és tényleg csak akkor van nyugi amikor alszik... :/ Mint valami kis radar megérzi hol lehet rosszalkodni. Pl ma: a nap folytatásaként...kimostam, az előző napi ruhákat leszedtem bepakoltam mindent a helyére, kiteregettem a kimosottakat. Kb 2 ujjnyira véletlenül nyitva hagytam a zoknis fiókot, mire a kisasszony kihúzta, és 3 perc alatt minden tele volt a bugyimmal és a zoknimmal, teljesen kiürítette és benne ült az üres fiókba!!Egy ici pici hiba volt, és pisilni kellett...ennyi.

Nem csináltam belőle ügyet, megkértem szálljon ki, és visszapakoltuk együtt.

Hát könyörgöm..erre már nem tudok mit mondani.Ma már elhasználta a popsikrémjét, pakolt, sírt is persze, mert nem érti meg, hogy nem kapcsoljuk fel a kislámpát amikor süt a nap...és még nincs 2 óra!jaaaa meg lelopta az asztalról a szőlőt és amikor már tele ette magát szétnyomkodta őket és szétkente a konyha pultot és a padlót!!!Mi lesz ma még???

Hát igen..estére ki leszek megint..ez van! :)

2012. okt. 5. 13:41
 14/15 anonim ***** válasza:

Néha már az is segít, ha kipanaszkodja magát az ember, vagy tudja, hogy teljesen normális ő is és a gyereke is.

Saját történet, talán jobban örülsz, hogy a gyerek csak a krémet kente szét:

A kisebbik lányom ült az etetőszékben, nyár volt, csak egy szál pelus volt rajta. Kb. egy percre mentem ki, ebben az egy percben felállt (a "miért nem volt bekötve" kérdésre: lelakatolt láncokból, szíjakból és bilincsekből kb. 2 percig tartott volna neki a szabadulás, egy etetőszék szíja neki nem volt pálya), bekakilt, levette magáról a pelust, majd annak a tartalmával összekente az etetőszék tálcáját és az ebédlőasztalt. Amikor megláttam, meg akartam halni. Megmosdattam a gyereket, lefertőtlenítettem mindent, majd utána zaklatottan leültem a géphez és az akkoriban látogatott babás fórumon megírtam a panaszomat.. Erre jöttek a válaszok, hogy mi bajom van, inkább örüljek, hogy "csak" szétkente a gyerek, az övéké még meg is kóstolta....

Szóval minden rossz csak nézőpont kérdése. :-)

2012. okt. 5. 15:38
 15/15 A kérdező kommentje:

Ez óriási!! :) Kaki szétkenős sztorim nekem is van ám!! :) Most nyáron.Gyerek egy szál pelusban, rohangál..el van.Egyszer csak nagy csend, bent volt a szobában..mondom ajjaj, megnézem mit csinál, mert gyanús.Szépen bekakilt, és annak rendje módja szerint a pelust levette, és szépen a tartalmát szétkente a szalagparkettán..!!!A folytatás ugyan az mint nálad, gyerek a kádba, sikamika, utána hosszú térdepelős domestoszos sikálás a földön..Hát akkor nem örültem, most már csak nevetek.

Hihetetlenek ezek a gyerekek!! :D

2012. okt. 5. 17:59
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!