Hiszti kezelés? Segítség, mert megörülök!
21 hónapos a kicsi lányom.MINDENÉRT hisztizik.Egyszerűen nem tudom, hogy kezelni.Már mindennel próbálkoztunk, a levegőnek nézéstől a hideg vizes sokkig..de semmi.Páromat és engem is kicsinál.Ugyan úgy sem lehet kezelni a hisztiket, mert tényleg mindenért megy.Egész nap pakol, mit csinálhatok..hagyom hisz még gyerek, de amikor nagy pakolásában a székről nem ér el valamit ordít mint állat. (persze veszélyes dolgok már el vannak pakolva, kb minden a szekrények tetején van..tulajdonképpen úgy nézünk ki mint egy raktár)
Na mondjuk ezt a hisztit lehetne kezelni átnézéssel, de pl ha nem akar fogat mosni és azért csinálja, vagy amikor főzésnél fel áll mellém és MINDIG a legveszélyesebb dolgokat akarja (kés, villa, felaprított hagyma..stb.), nyúlna a forró lábashoz.Én rászólok, hogy nem szabad, erre jön a bömbölés, és dühből folytatja..Most ilyenkor meg zárjam a szobába???HAHAHA...ez nem megy, mert kitudja nyitni az ajtót..már próbáltam.Hónapok óta gyakoroljuk az úttesten átkelést..annyi a lényeg, hogy a kezemet fogva jöhet csak át..múltkor 20 percig üvöltött, már többen megnéztek, mire sikerült átkelnünk..persze csak félig, mert az úttest felénél elhagyta magát, és húzni kellett!! :( (nem forgalmas, kis úttestek vannak erre)
Sokat várok el?Beszélni sem beszél még, illetve hadovál a nyelvén de azt senki nem érti.De ez nem is lényeg, mert egyébként mindent megért.
Próbálom, hogy a gyerek ne egész nap azt hallja, hogy NEM SZABAD..de hát basszus...tényleg olyan, mint ha célirányosan arra menne...Ha nem figyelek 3 percre a kuka ki van pakolva, a wc kefével sikálja a csempét...stb. Múltkor talált egy tollat, és mire észrevettem, még a talpa is tele volt firkálva.Azóta nincs toll, és ha véletlenül a kezébe kerül és elkérem üvölt és fut előlem!!!
Hibás vagyok tudom!!!De szerintem ez se normális amit a lányom csinál!!!
Már nem egyszer mondták idegenek, hogy "ennek a gyereknek még a szeme se áll jól"..és tényleg!
Segítsetek...vagy adjatok tippet!Egyébként Novemberben szülök...így rettegésem csak fokozódik..akkor már a lányomra se lesz annyi időm, itt lesz a kicsi..ááá..de ez más téma!!
Köszönöm..
Bocsi ha hosszú lett!
érzi ő hogy hamarosan vége az egyeduralomnak
kitartást kívánok neked, és sok türelmet
Szia!
Tapsztalatból írom.
1. Próbálj lazább lenni, vannak dolgok,amiket meg lehet engedni, megfelelő odafigyeléssel. Mindent nem lehet neki megtiltani, meg felpakolni a szekrényekre....:S pl. az én 11 hónaposom, felmászik a pelenkázó aljára és onnan átmászik mindenhova. Én engedem. Ott vagyok, nézem, hadd menjen.
2. Hagyd h legyen választása. Ha fel akar mászni pl. egy veszélyes helyre, mond neki, h azt nem szabad, DE a játszin megengeded, h a nagycsúszdán lecsússzon, vagy pl. otthon felmászhat a kis-székre, és onnan valahova. (Ha ott vagy, mi történhet vele?)
Túl akarod fegyelmezni, és ez nem tetszik neki, ha meg megszületik a kistesó, el fog szabadulni a helyzet... Szóval valahogy okosan, Te írányítsd, de ő ne vegye úgy. És még egy: Sose lássa( legalábbis próbáld egyre kevesebbszer) h megy föl benned a pumpa, mert még jobban fogja csinálni. Türelem, muszáj....!
Nos,a határozottság,következetesség a legfontosabb.És a TÜRELEM!Több tanácsot adok,hátha valamelyik beválik.
1)A dolgoknak ne a "nem szabad" részét közelítsd meg.Csak egy példa:veszélyes dolgot csinál ill.olyat,amit nem szeretnél.Nem azt mondod,hogy nem szabad,hanem azt,hogy "jobb,ha nem csinálod,leeshetsz."A nem szabadot mindenképpen kerüld.
2)Elmehetnétek papírboltba,ahol vesztek vastagpapírokat,filceket,és otthon a lányoddal együtt/lehetőleg,amikor jó passzban van/felírjátok-rajzoljátok tízes skálán,hogy miért-milyen büntetés jár.Legyenek szigorú büntetések.Lényeg,hogy ez a munka öröm legyen,sütizzetek közben,vagy bármi hasonló.
3)Próbálj nagyon rákoncentrálni,szeretgetni,csináljatok közösen olyan dolgokat,amit a kislányod szeret.Menjetek el játszóházba.Érezze,hogy figyelsz rá,lepd meg valami széppel.
4)Mutasd meg neki,hogy a hisztivel nem ér el semmit.Nem akar átmenni az úttesten:felkapod,és "hagyod",hogy sírjon.Pontosabban ne foglalkoztasson a sírása.Úgyis abbahagyja idővel,akkor beszéljétek szépen meg.
Ha ezek nem válnak be,tényleg vess be "drasztikus" módszert.Úgy gondolom,hogy szeretethiánya van a lányodnak.Hogy értsd is amit mondok:természetesen te szereted,imádod,de ő lehet úgy érzi,hogy gyakran háttérbe szorul.
Sok sikert!
üdv.2,5 éves kislány anyukája,36 hkm.
Egy átlagos 21 hónapos. Az enyém a wc kefével a macit fésülte meg.
Nem hiszem, hogy a kistesó miatt lenne, egyke gyerekek is produkálják ezt ennyi idősen.
A következetesség a lényeg és hogy ne borulj ki, aztán egyszer be fog érni a gyümölcse, persze addig még sok hajad kihullik....
Többen írták, de a lényeg tényleg a nyugi!!!!! Mármint te légy nyugodt, mert ha látja hogy ideges vagy attól amit csinál, még jobban fogja csinálni.
Veszélyes dolog: Pl a forró edényhez akar nyúlni, én ilyenkor felemelem oda: Nézd, ez nagyon forró. Ha megfogod, megégeti a kezedet. Nézd hogy forr a víz! -én megfogom a kezét, persze mondom neki közben, hogy mit csinálok, és odatesszük a kezünket a forró víz fölé biztonságos távolságban, de úgy, hogy még érezze, ez meleg. A nem szabad-ot tényleg jobb ha mellőzöd, mond inkább hogy ennél jobb ötletem van: stb...., ami nem annyira veszélyes, mert ezzel megütheted magad, vagy ami épp ide illik.
És mindezt nyugodtan. Tudom nem könnyű, de beválik legtöbbször.
4 éves kislány és 2 éves ikerfiúk anyukája
Köszönöm a jó tanácsokat!
Tényleg a nyugodtság az első amit el kell érnem...csak ez lehet hülyén hangzik, de annyira nehéz.Van még ezer baj is, de ez nem a "gyereöntsdkialelked" rovat..Én foglalkozok itthon mindennel, sőt hétvégén még dolgozni is járok..kifáradtam.Majd szedek sok Magnéziumot! :) Hát ha segít...
De csak hogy kicsit mentsem magam..azért próbálok megoldást találni, hisz kiírtam a kérdést is! :) Mindig tudom mit kéne csinálni, aztán még is mást teszek..
Köszönöm mindenkinek!!
7es vagyok. Igen, nagyon nehéz sokszor, és hidd el, nem mindig sikerül (szerintem írhatom hogy)nekünk sem, senkinek, mert mindenki fárad azért. Nálam most sorban betegek a gyerekek, alig aludtam az elmúlt pár napban, tegnap már bőgtem egyet a lányom ágyánál mikor elaludt....én is dolgozom ha akad megrendelés, és miért ne 2-3 napon belül lenne 3? :-) De legalább van.
Kitartás! Szép napot!:-)
Na meg volt a kezdő lépés..lányom előbb kelt ma reggel mint én.Szabad ki bejárása van a kiságyából.A megszokottól eltérően, most nem bújt be mellém egy kicsit reggeli kómázásra (így kelek), hanem elindult.Én hülye (!!!) a popsikrémet elől hagytam még este, illetve olyan helyen ahol eléri, így mire reggel kikecmeregtem a wc-re, hívtam és amikor megjelent egy merő krém volt a keze, és maszkot csinált magának!!!!(mondjuk nem értem, hogy annyi pénzért amit elkérnek a Sudokrémért, miért nem lehet a tégelyre egy menetet csinálni???Na mindegy..)
Hát több érzelem dúlt bennem egyszerre, de végül megfogtam egy rongyot és higgadtan letöröltem.Mert akartam ordítani, elmenni és röhögni is!! :D
Jól indult a reggel az a lényeg!!! :D Végül is igazi nő már most!!!Kence ficézik...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!