Megőrülök! Mit tegyek? Pelus-szobatisztaság kérdés! (nem a klasszikus! )
Szia!
A legcélszerűbb nyáron lekzdenia szobatisztaságot, de télen sem gond. A lényeg: ne adj rá pelust! Várhatod Te, h majd szól, h a pelus megfogja neki. Tudod, régen ezek a kimosható textilpelusok nagyon kéynelmetlenül tartottak bent mindent, pisből 1-2 után cserélni kellett, csípte akaki meg kifolyt, és hideg is volt egy idő után...A mai pelusok meg pont ebben "jók", h megfognak mindent, nem is olyan kényelmetlen akár 1 órát is kakis hátsóval üldögélni.Szóval: Le a pelussal!
Na de ha még nem érett meg a szobatisztaságra?
Én arra is gondoltam, bár eleinte nagyon nem akartam ezt a plusz egy lépést, hogy veszek neki egy bilit is, hátha az meghozná a kedvét, meg az jobban érdekelné, mint a nagy wc, és akkor megoldódna ez az egész probléma. Vélemény?
Le a pelenkával!!!!! Nekem ez a véleményem. Ha nem érett rá,az úgy is ki fog derülni hamar. Probálkozz először csak délután. Ne adj rá pelust,csak bugyit. Biztos lehetsz benne,hogy az első pár napban mindent össze fog pisilni. Ez zavarni fogja,mert ugye pisis a nadrág,pisis a bugyi. Nem olyan mint a pelus. Pár nap elteltével rá fog jönni,hogy melyik az az érzés,amikor pisilnie kell. Igy nagy valószínűséggel,már szólni is fog. Dicsérd meg nagyon ha sikerült neki,stb..
Ne hátrálj meg az első pár nap kudarc után, hanem igen is tessék ráadni a bugyit. Ha bepisil magyarázd el neki,hogy legközelebb szóljon. Ha ok a délután jöhet a délelőtt (vagy fordítva,teljesen mind1). Aztán meg amikor kimentek stb..
Sok türelemmel,és magyarázással hidd el, pillanatok alatt eldobja majd a pelust!:)
Az én fiam 2év 4 hónapos volt,amikor ezt elkezdtem. 1 hét múlva,már napközben mindig szólt,pár nap elteltével,már kint is. Nem csorgat be semmit,és nem is pisil be. Ő még alváshoz kap pelust, lassan elveszem tőle a délutáni alvásnál. Már ritkán van benne pisi.
Kakilás más tészta, az én fiam fél,és undorodik tőle. De ettől függetlenül szól,ha kakilnia kell. Csak néha tartogatja. :)
Szóval hajrá!!! Vedd le a pelust,azt várhatod még saját maga mondja,hogy nem kell pelenka. :)
Ma 16:07, igen, így van! Amíg nem kerül le az a pelus, nem fogja megtudni senki, h érett-e már rá vagy sem! A mai pelusok kényelmesek, még kaki esetén is. Miért szólna, hogy "jajj nekem van vmi a pelusomban!"?? Eddig se szólt...:))
Igazából azt sem értem, h vki csodálkozik h pelussal nehéz a leszoktatás.....? :D
Az én kislányom erre a jó példa. Májusban volt 2év3hónapos. Jött a meleg, egyik délelőtt levettem róla a pelust úgy, hogy előtte soha egyszer sem említette sem a pisit, sem a kakit.
Miután lekerült róla a pelenka fél órára rá bepisilt. Furcsállotta. nézte, hogy folyik végig a lábán.
Utána soha többet, azóta szobatiszta!
Így derült ki, hogy már érett volt rá, csak az volt a természetes, hogy ott a pelus, abba intézi a dolgát. Azóta a bugyi a természetes viselet és a bili/wc használat felváltva, attól függ, mihez van kedve.
nem olvastam el a válaszokat de szerintem írták már amit én fogok.
amit leírtál abból egyértelműen az jön le, hogy a gyereked már meg van érve a szobatisztaságra, inkább te óckodsz tőle valamiért.
vedd le a pelust, nincs az a gyerek aki pelusban lesz szobatiszta, bizony végig kell csinálni azt a pár balesetet, hogy ő maga megtapasztalja :)
vedd le a pelust, most még jó idő van, minden adott már nálatok, 2-3 hét alatt simán szobatiszta lesz ha tényleg nem adod vissza a pelust :)
De nem az az első számú aranyszabály a leszoktatásnál, hogy nem szabad erőltetni? Mert szerintem az, hogy fogom, aztán leveszem róla a pelust, amikor ő még előtte nem is nagyon szólt, hogy a wcbe akar pisilni, az erőltetés!
de majd meglátom, lehet kipróbálom, amit mondtatok! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!