Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Megőrülök! Mit tegyek? Pelus-s...

Megőrülök! Mit tegyek? Pelus-szobatisztaság kérdés! (nem a klasszikus! )

Figyelt kérdés
Gyermekem lassan két és fél éves, de nemhogy nem szól, ha pisilni/kakilnia kell, de még akkor sem szól, ha már kakilt a pelusba, és ki kellene cserélni! Szobatisztaságot amúgy nem is erőltetem, szűkítőt is kb egy hónapja vettünk, hátha... alapon. Néha mondja, hogy belepisil a nagy wc-be, ekkor leveszem róla a pelust, ráültetem, pisil is, aztán ennyi. De ez egyáltalán nem rendszeres, kb hetente 2-3 alkalom. De nem is ez a bajom, tudom erre meg kell érnie! Hanem az h kakil, és képes lenne akár órákat is ülnie rajta, szóval h nincs meg az igénye h az a kupac ne legyen ott a gatyában. Még ha meg is kérdezem tőle, hogy befejezte-e, ill. hogy szóljon ha befejezte, akkor sem szól, csak kb fél óra rohangálás, ide-oda ülés, stb után. Persze ennek az a vége, hogy a kaki kifolyik a pelusból, ahova leül, ott -még ha nem is láthatóan, de- nyomot hagy, body csere, stb. Mikor lesz ennek vége? Van valaki hasonló cipőben? Vagy valami jó tanács? Amúgy egy nagyon okos, folyékonyan beszélő kisgyermek, csak valahogy ez nem megy. Többször többféleképpen próbáltuk neki elmagyarázni, hogy miért kell azt onnan eltávolítani, de semmi eredmény. Teljesen kétségbe vagyok esve! Ráadásul március végére várjuk a kistesót. gondolom ha addig el is jutnánk valameddig, akkor ez majd visszaveti az egész folyamatban a nagyot... Segítsetek!
2012. szept. 27. 14:34
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:

nem, nem ez az erőltetés!

ez az első lépés. várhatsz arra, hogy majd pelusban szóljon mindig de nem fog!

erőltetés az, hogy ráülteted a wc-re és addig nem kelhet fel míg nem pisil. na ezt ne csináld. a másik, ha baleset van, nem szabad leszidni.

vedd le holnap reggel a pelust és mondd azt:

kicsim, ma pelus nélkül leszel, mert nagy vagy :) jujjj, nagyon jó lesz meglátod! ha pisilned kell akkor szóljál és megyünk a wc-be. blabla... :)

mikor belepisil, tapsold meg, adj neki sok sok puszit, dicsérd meg és engedd meg neki, hogy ő húzza le a wc-t.

mesélj neki szobatisztaságról mesét, macit pisiltessétek meg, stb...

nem értem, hogy azok után, hogy ő kérte többször, hogy vegyétek le a pelust és wc-be pisiljen, miért gondolod hogy ha leveszed a pelust az erőltetés :O

nagyon ügyes a gyereked, tartasz valamitől hogy ennyire nem akaródzik ez?

persze te ismered, én csak a kérdésre válaszoltam, de az tudom, hogy ha nem veszed le róla a pelenkát akkor 5 év múlva is azon fogsz aggódni, hogy miért nem szól. pelusban nem tudja megtanulni, mert nem érzi!

2012. szept. 28. 10:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!