Jutalmazzátok a gyereket matricával? Hogy működik a
rendszer? 19 hósnál beválhat?
Figyelt kérdés
Gondoltam veszek matricákat meg egy sima füzetet és ha valamit nagyon ügyesen csinált, pl feljött a lépcsőn egyedül a 3.-ra, szépen viselkedett a boltban, belekakilt a bilibe, stb. kapna 1 matricát? Attól kicsit félek, hogy azt nem fogja megérteni, hogy mindig csak 1-et lehet beragasztani. Ha meglát egy levélnyi matricát, biztos hisztizni kezdene, hogy mindet beragassza... Jó vagy rossz ötlet ez?
2012. okt. 4. 20:38
1/10 anonim válasza:
Szia!
Szerintem még kicsi hozzá. Jó ótlet, de 19 hósan biztos egyszerre akarja majd tényleg az összes matricát beragasztani:-). Várjál még egy pár hónapot vele, de jó ötletet adtál vele a 27 hós kislányomnak:-)
2012. okt. 4. 21:38
2/10 anonim válasza:
Hát ennyire kicsinek nem tudom, hogy "használ"-e. De mi 2 évesen kezdtük, most 3 éves és a csodájára járnak milyen jól nevelt gyerek :)
Megjegyzem nálunk akkor is kap, ha ügyes volt a doktornéninél. Egyet tőle, egyet tőlünk. :)
Nálunk 25 matrica után (van kisebb-nagyobb csillogós-sima) beválthatja valami apróságra amit szeretne. Legutóbb az anyósom lepte meg. Nála akarta beváltani pénzre, mert gyűjt. Hogy még mire nem árulta el :)
2012. okt. 4. 22:22
3/10 anonim válasza:
egyszerűen ne mutasd meg neki az összes matricát! egyedül vásárold meg,amíg alszik vágd szét őket egyesével,tedd el jó magasra és mindig csak egyet vegyél elő! persze az sem hátrány,ha nem látja mikor előveszed! esetleg köríthetsz hozz sztorit,hogy ne nálad hisztizzen a többi matricáért: az angyalkák látják,hogy jó gyerek voltál,küldtek egy matricát... stb.
2012. okt. 5. 08:35
4/10 anonim válasza:
A matricázás nálunk is bevált, ezzel értem el a lányomnál, hogy köszönjön. (1 köszönés->1 matrica, 10 matrica után vmi apróság a boltban.
Viszont ilyen idősen még szerintem is kicsi, de egy próbát azért megér. :)
2012. okt. 5. 12:08
5/10 A kérdező kommentje:
És akkor sima füzetben gyűjtitek?
És előre megmondjátok, hogy ha ügyesen csinálsz ezt-azt, akkor kapsz matricát? Pl ha azt akarom h feljöjjön a lépcsőn, mondjam neki előre: ha feljössz kapsz 1 matricát?
A doktor néni és az úttesten átkelés is természetes hogy matricát ér :))
2012. okt. 6. 13:32
6/10 anonim válasza:
Én is arra használom, hogy köszönésre neveljem 3 évesemet. Régebben olvastam, hogy itt valakinek bevált.
Nekünk is beválik ez a rendszer, mert így szívesen köszön. Kis állatos matricát, meg motoros matricát kap. A szekrényére felragasztottam egy színes lapot, arra ragasztgatja őket. Neki szimplán az is öröm, hogy gyűlik. Én nem váltom be neki őket semmire. Bilizésnél is hatásos lehet, bár ahhoz nem próbáltam. Mondjuk én nem adok mindenért matricát.
2012. okt. 7. 15:58
7/10 anonim válasza:
Jó ötlet, de érdemes a próbálkozásokat is dicsérni, jutalmazni, még ha nem is volt tökéletes a végeredmény.
2012. okt. 7. 16:02
8/10 anonim válasza:
Szerintem még nagyon kicsi hozzá és valahogy az az érzésem, hogy nem túl jó ötlet, matricát adni azért amit elvileg mindenki megtanul előbb-utóbb. Szerintem nemjó, ha megszokja, hogy minden dologért kap valamit, ez kiskutyáknál beválik, de szerintem egy kisgyereket máshogy kell nevelni. Én soha nem adnék azért matricát a gyereknek, hogy köszönjön például. De ez az én véleményem.
2012. okt. 7. 17:28
9/10 anonim válasza:
Félreértések elk. miatt, az én gyerekem köszön, de ezt nem matricával értem el...
2012. okt. 7. 17:29
10/10 anonim válasza:
Nálunk is nagyon bevált a matrica! Mi együtt ragasztottuk fel egy kidíszített karton lapra. Ő meg számolgatta mennyi is van rajta és nézegette milyen gyönyörűek a matricái, aztán mikor 5 összegyűlt egy féléből kapott egy meglepit a Tündértől, mert a Tündér látja ám, ha jó vagy, ha rossz. Leszokott a pelusról, leszokott a hisztiről a matricáknak hála. Lehet, most rámegyünk a köszönésre mert azt nem szívesen teszi meg csak, ha kedve van, de ugye a köszönés nem kedv kérdése!
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!