Hogy jutalmazzátok a kicsiket ha sikerűlt a wc-be pisilni/kakilni?
Nagyot mosolyogva szívből megdicsérem.
Bocs, a csokis módszerről még nem hallottam. :-)
Nekem iszonyat mázlim volt az első kislányunkkal!!!
2 éves lett,mikor megismertettem a bilivel. Esténként volt,hogy bele pisilt,majd sokszor mellé. Fogtam, reggel eltettem a pelenkát,és azt mondtam,hogy ez már nem kell,bilikébe fogsz pisilni,meg kakálni. Egy kis dobozban volt minden amit szeret (keksz,kinder csoki, cukorka,nyalóka..) és megmondtam Neki,ha nem lesz pisis,kakás a bugyika,akkor vehet ki a dobozból + nagy nagy ölelés és öröm tánc. 2 hét után már csak a nagy-nagy ölelés és tánc marad :) Így lett 2 évesen,2 hetesen szobatiszta a gyerek :D
A második kislánnyal még csak a nyáron próbálkozunk-akkor lesz 2 éves. Remélem ugyan ilyen ügyes lesz!
Sok sikert a szoba tisztasághoz!!!!
nem szabad neki ajándékot adni, csak emiatt!
később is el fogja várni, majd elkezd dacolni, és nem fogja többet helyesen csinálni!
így nagyon félre lehet nevelni a gyereket!
Nálunk nehezen indult a dolog, mert makacsul tiltakozott. Vettem matricákat és egy füzetet, amibe ragasztgathatja. Ez volt az áttörés. Kb. 1,5 hónapig kellett így jutalmazni+ dícsérni, utána már ment minden magától és nem igényelte minden kaki után :)
Minden gyerek más, nekünk ez volt a megoldás!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!