Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Mivel jutalmazzátok és mikor...

Mivel jutalmazzátok és mikor gyereketeket?

Figyelt kérdés
2011. szept. 8. 04:26
 1/5 anonim ***** válasza:
32%
Ez attól függ mekkora. Biztos vannak egész kicsiknek is finomságok. A szomszéd a 3 évesét egy fél kocka csokival, ha pl megette szépen az ebédet. De csak fél kocka!
2011. szept. 8. 05:39
 2/5 anonim ***** válasza:
100%

Nálunk nincs tárgyi jutalom. Jó szó, ölelés, símogatás, puszi van. Mindig, ha valamit jól csinálnak, valamiben ügyesek, stb, elmondjuk nekik, mennyire büszkék vagyunk rájuk, milyen okos, ügyes dolgot csináltak.

Véleményem szerint nagy hiba hozzászoktatni a gyerekeket jutalmakhoz. Legyen nekik a jó szó a legnagyobb jutalom. Nálunk működik - nem csak a gyerekek esetében. Nekem is az a legjobb, ha a férjem valami kedveset mond - isteni volt ma a vacsora, vagy de jó, hogy x dolgot megcsináltál, hálás vagyok érte, stb. Jobb, mintha egy csokor virágot vagy bármit hozna. Persze van, hogy hoz, de akkor az spontán, csak úgy. Ugyanígy vagyunk a gyerekekkel is.

2011. szept. 8. 07:03
 3/5 anonim ***** válasza:
100%

Utolsó!Szívemből szóltál.

A kicsi két éves.Dicsérgetem,emlegetem emlékezetes produkcióit később is.

A nagy 13.Persze ő már más tészta...:)

2011. szept. 8. 08:07
 4/5 anonim ***** válasza:

Én dicsérettel leginkább öleléssel, plusz egy meseolvasással diafilmezéssel ilyesmivel. De nincs jutalom olyasmi után hogy pl. megette az ebédet mert ennek nálunk a természetes dolgok közé kell tartoznia. Ha megette és mondjuk elpakol maga után akkor mondom hogy ügyes voltál.

5 éves fiú. Ha mondjuk olyasmi van ami nagyobb dolog pl múltkor kellett menni vele sebészetre, ott előre megígértem neki, ha ügyes lesz elmegyünk játszóházba, de nem édességet vagy ajándékot kap ilyenkor inkább élményt.

2011. szept. 8. 11:12
 5/5 anonim ***** válasza:

Nincs jutalmazás. Szóbeli van, de tárgyi nincs.

Miért jutalmaznak általában a szülők?

-Jó magaviseletért

-Azért, mert rendet raknak maguk után/segítenek a házimunkában

-Jó tanulmányi eredményért

Na most szerintem mindhárom olyan dolog, hogy ALAP, nem azért csináljuk, hogy pénzt/akármit kapjunk, hanem mert kötelesség.

Természetesen volt már olyan, hogy nagyon sok jót hallottam róla a suliban, neki pont tetszett valami kisebb játék ami után sóvárgott, hát erre fogva megvettem neki. De ez nem rendszeres, és nem is ezért tanul vagy csinál bármi mást jól.

2011. szept. 8. 11:45

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!