Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Középső csoportos kisfiam...

Középső csoportos kisfiam utál oviba járni, azt mondja, hogy a fiúk nem akarnak vele játszani, mit csináljak?

Figyelt kérdés
Középsős skacom utálja az óvodát, kiscsoportosként nem akart elszakadni otthonról, nem akart senkivel sem játszani. Most középsős, most már játszana a többi fiúval, de valahogy nem igazán fogadják be. Azt meséli nekem, hogy nem akarnak vele játszani. Nem tudom mi lehet ennek az oka, kedves, nyugodt, értelmes, alkalmazkodó gyerek, de nyilván nem a másik 8 gyerek a lökött, hanem ő csinál valamit rosszul. Szerintetek mi lehet a gond?

2012. okt. 4. 10:46
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Először is az óvónénikkel kell beszélned. Ők vannak vele egész nap.
2012. okt. 4. 10:52
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
ugyanerre gondolok, a két ónéni meg a dudus közül azzal beszélj, akivel a legjobb kapcsolatod van
2012. okt. 4. 10:59
 3/7 anonim ***** válasza:

Próbáljatok meg "barátokat fogni". Megbeszélni egy anyukával, hogy a gyereked szívesen játszana az övével, és nincs-e kedve átvinni hozzátok hétvégén/délután. Addig ők felszabadulnak, lesz egy kis "bébiszitterkedés". Vagy megbeszélni, hogy vigyék le ők is a játszótérre, és ott találkoznak a gyerekek.

Így szem előtt lesznek, látod, hol és mit kell "segíteni", ha ketten vannak, akkor sok választás úgy sincs, együtt játszanak.

Ha összehaverkodnak, akkor az oviban is fognak együtt játszani.

Adhatsz tanácsokat a fiadnak is. Pl. mikor bementek, és már van ott más gyerek, akkor mondd, hogy menjen oda, és kérdezze meg, nincs-e kedve együtt autózni, építeni, stb.

2012. okt. 4. 11:04
 4/7 anonim ***** válasza:
Beszélj fiaddal is, h egy ilyen szitu, h zajlik, hápha tudsz neki segíteni abban, hogyan kéne reagálnia, állni a dolgokhoz. Ha látja, h segíteni próbálsz, maj amit beszéltetek alkalmazni is tudja, akkor tudni fogja, ha baj van hozzád nyugodtan fordulhat.
2012. okt. 4. 11:04
 5/7 anonim ***** válasza:

Nem tudom megoldható e felétek, de jó megoldás lehet egy olyan ovit keresni, ahol vegyes csoport van. Szocializáció szempontjából nagyon előnyös.

A másik dolog ami eszembe jutott, hogy azt írtad, hogy nagyon nehezen vált el otthonról. Nem lehet hogy most is ez van benne? Mármint hogy így jön ki rajta? lehet hogy nem is kezdeményez, csak üldögél, és hát azok a gyerekek nem túl népszerűek ilyen korban. Mindenképp menj el egy fogadóórára, és beszéljétek meg a továbbiakat az óvónénikkel.

2012. okt. 4. 11:34
 6/7 anonim ***** válasza:
Én is javaslom, hogy beszélj az óvónőkkel, ők hol látják a problémát. Illetve a "barátfogás" is egy nagyon jó ötlet, hogy esetleg hívd el magatokhoz azt a gyereket, amelyikkel a fiad szívesen játszana vagy szülinapjára hívd meg őket stb. Az én lányom is visszahúzódó, mondjuk ő most már talán kezd nyitni, de én is gondolkozom azon, hogy meghívjam az egyik kislányt és anyukáját hozzánk, akivel a lányom állítólag játszogat és őt nagyon sokat emlegeti. :)
2012. okt. 4. 11:43
 7/7 anonim ***** válasza:
biztos indigógyerek! azért vannak már most problémái a beilleszkedéssel.
2012. okt. 4. 12:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!