Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Ovi angol. Kell egy ovisnak...

Ovi angol. Kell egy ovisnak angol szakkörre járni az óvodába?

Figyelt kérdés
nem egy iskola kezdőre gondolok,hanem 3-felfelé.van ennek előnye,hátránya?most indul nálunk az oviba és én nem iratom be,de sok szülő nem ért velem egyet,tényleg nem teszek jot a gyerekemmel?3,5 éves.

2012. szept. 29. 17:48
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
87%
3,5 éves gyerek inkább az anyanyelvét tanulja,az ilyen baba és ovis angolt feleslegesnek tartom
2012. szept. 29. 17:53
 2/12 anonim ***** válasza:
44%
A magyar ráragad könnyen, az angol az nem, szóval minél hamarabb kezdi tanulni annál jobb :)
2012. szept. 29. 17:54
 3/12 anonim ***** válasza:
67%

kedves kérdező! én is feleslegesnek tartottam egy darabig. aztán elkerültem bébisintérnek egy 3 gyermekes családhoz. elég pénzesek voltak, a gyerekek nem is ovi angolra jártak,hanem valami méregdrága különórákra (HELEN DORON, ha jól emlékszem). a legkisebbet már 6 hónapos korától hordta anyu ilyen órákra, a középső 2 volt, a nagy meg 5. a 2 éves gyakran angolul kérdezett engem: What is it? és rámutatott a könyvre. This is green. és mutatta a füvet. nah én itt értettem meg miért fontos. egyáltalán nem megy az anyanyelv rovására, gyönyörűen beszéltek a gyerekek már 2 éves koruk előtt magyarul is. viszont az angolt is könnyen és gyorsan sajátították el. több CD-nyi angol dalocskát fújtak kívülről, mondókákat, tudták a számokat, színeket, tárgyak nevét. és nem volt bajuk azzal,hogy hová is kell az is,meg hová az are, hogy ez most kérdő mondat,vagy kijelentő? mert a sok iskolásnak ezek nagy problémát jelentenek. de ők nem írásban tanulták, hanem,mint az anyanyelvüket. beszélgettek, mondókáztak, játszottak angolul. persze mindig az életkornak és a saját szintjüknek megfelelően! (3-6 fős csoportokban) nah így szuper nyelvet tanítani a gyerekeknek!

bár abban igazad lehet,hogy az ovi angollal lehet nem megy majd túl sokra,hisz közel nem tudnak majd vele olyan sokat foglalkozni mint egy ilyen szörnyen drága nyelviskolában, de még ha nem is ragad rá semmi sem,amit kétlek, akkor is jól szórakozik majd és még egy másik kultúrával is megismertetik! szerintem írasd be! veszteni nem fog semmit , sőt, talán kiemelkedő tehetséget mutat majd! és hidd el,hogy nem fogja megkavarni őt semmiben! de ha mégis igazad lenne, még mindig bármikor kiveheted a csoportból!

2012. szept. 29. 18:14
 4/12 anonim ***** válasza:
66%

Én annak a híve vagyok,hogy az ovi az utolsó színtér a gyerek életében, ahol még gondtalanul játszhat. Nem tartom jónak bármiféle tanulással elvenni ettől az időt.

Arra majd ott lesz a suli!

A mi generációnk (mostani 30-35 évesek) sem úgy nőtt fel,hogy volt nyelvoktatás az oviban, mégis a nagy %-nak van valamilyen nyelvvizsgája.

Nekem is lett, pedig csak általános iskola 4.-től tanultam nyelvet!

2012. szept. 29. 18:17
 5/12 A kérdező kommentje:
hát nem is tudom,a szíven nekem is a még gyerek,és kicsi csoportba húz,de az eszem még gondolkodik,egyébként igenis vesztek vele mert 500 ft 1 óra hetente.a pénz még nem is lenne sok,de egy hét elég sok kiesés,igy nem tartom haladósnak és érdemesnek ezt a módszert.1 hét múlva kezdheti elölről amit megtanult.
2012. szept. 29. 18:26
 6/12 A kérdező kommentje:
nem pontoztam senkit,mindenki véleménye érdekel.
2012. szept. 29. 18:26
 7/12 anonim ***** válasza:
hát ha csak heti egy,meg még 500 ft is... nah látod, így én is elgondolkodnék rajta :D
2012. szept. 29. 18:38
 8/12 anonim ***** válasza:
94%
én ha mindenképp ovi angol akor középsös,vagy nagycsoportos korban kezdeném ,kiscsoportos gyereket semmi esetre sem járatnék ilyenre.
2012. szept. 29. 18:54
 9/12 anonim ***** válasza:
92%

Röviden és tömören:

Felesleges. (Főleg így, heti egyszer.)

2012. szept. 29. 21:01
 10/12 anonim ***** válasza:
91%

Az ovis angol néhány egyszerű mondóka, dal, egy-két (kifejező mozdulattal) kísért tevékenység nevének megtanulását jelenti a legtöbbször. Ugyanúgy képesek megtanulni a gyerekek, mint az "Apacukát" és kb. annyira is értik, hogy melyik szó mit is jelent.

Akkor lenne értelme, ha angol anyanyelvű tanár foglalkozna velük, mert a kiejtést viszont könnyebben megtanulják. De óvodában anyanyelvi tanár??

Aminek értelme van: nemzetiségi területeken nemzetiségi nyelvi foglalkozásoknak, hogy ráerősítsenek az otthoni példára pl. szlovákok, németek által lakott településeken...

A tudatos nyelvtanulás csak sokkal később várható el a gyermektől.

2012. szept. 30. 06:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!