Mikor lehet/ajánlott elkezdeni angol vagy más nyelvórákra járni a babával? (8 hós a babánk)
én 2 utat látok érdemesnek:
1.megvárni, amíg kifejlődik a logikai képessége, átlát szabaályokat, és csak ekkor kezdeni az idennyelvet.-ez kb.10éves korában van.
2.minél korábban hallattni az idegennyelvet, szinte belenőjön. így a másik hangkészletet is tökéletesen el tudja sajátítani. ezt 3 éves kor előtt lehet. de ehhez az kell, hogy napról napra sokat hallja az adott nyelvet (mint 2.anyanyelv).
ha heti 1-2 nyelvórára akarod járatni, akkor érdemes kivárni a 8-10éves kort.
(angoltanár vagyok. a saját 10 hósommal ki fogom várni a 8-10évet.)
szia,
nálunk nem az angol van terítéken, Szerbiában élünk, mi otthon magyarul beszélünk, de ragaszkodunk ahhoz, hogy a kicsi a szerbet is beszélje. Apósom és néhány barát születése óta csak szerbül kommunikál Vele, és márciusban kezdte a szerb bölcsődét is. nagyon szépen tanulja, most éppen össze fésülte a két nyelvet és egy mondaton belül is használja :) az óvó néni szerint, ez teljesen normális, ne aggódjunk, hamarosan szét fogja választani a két nyelvet a kis agya. iskolába is szerb osztályba szeretnénk íratni, ahol a választott tantárgya pedig a magyar lesz.
Ági
kedves utolsó válaszoló, akkor megnyugodtam!! mert féltem attól, hogy zavar lesz a kicsi fejében, de nálunk születése óta folyik a "képzés" :))) tehát mire a bölcsihez kerültünk Ő értett szerbül és már mondogatott is szavakat. akkor jó úton haladunk :)
Ági
De jo, hogy mas nyelvszakos is igy gondolkodik! Abszolut egyetertek veled.
Egy masik nyelvszakos anyuka.
A barátnőim közül sokan járnak a 2-3 éves gyerkőcükkel különórákra és ezért nem tudom,hogy mi legyen...Mert nem szeretném,ha a picim lemaradna a kortársaitól...
De itt leginkább játszanak,énekelnek,mesélnek,stb...
igen, erre jó, de akkor játszóházba is mehettek. ott talán hangszerekkel, népdalokkal is ismerkedhet a gyerkőc.
nagyon nem tartom helyesnek, hogy az "Incy-wincy spider"-t előbb ismerjék, mint a "Csip-csip csókát".
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!