Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Bölcsibe szoktatáson belül...

Bölcsibe szoktatáson belül alvás/altatás nálatok hogyan zajlott?

Figyelt kérdés

2 éves kisfiamat egy családi napközibe járatjuk. Kicsit nehezen megy a beszoktatás,de most már a délelőttöt és az ebédet bent tölti,apróbb sírásokkal.

Félek az altatástól,igazából nem is lenne sürgős,mert a munkahelyem alakított,és csak januártól vesznek vissza.

Eddig csak itthon aludt a kisfiam,mamánál nem,máshol sem.

Nem ringatom,már nem cicizik,csak mellé feküdni szoktam...de ott vagyok mellette.

A bölcsiben az az elv,hogy először velem alszik ott,majd a gondozónőkkel. Félek,hogy megszokja,hogy ott vagyok vele,és utána azért fog nehezen elaludni...de ha a másik végletet nézem,akkor azt se szeretném,hogy azonnal nélkülem kelljen idegen helyen aludnia....meséljetek,kinél hogyan zajlott...néhány "húzós",de "happy end"-es sztori most jól jönne :) Köszönöm!

2012. okt. 2. 14:02
 1/6 anonim ***** válasza:

Az én kislányom most 2 éves, már járt nyáron csak délelőttre, szeptembertől alszik ott. Nehezített terepnek gondolta mindenki, ő ugyanis még szopik. Én biztos voltam benne, hogy nem lesz baj, hiszen okosak ők, tudják, hogy csak akkor van cici, a Ti esetetekben melléfekvés, ha Anya ott van. Én kértem, hogy a hátát simogassa a gondozónő, azt szereti. Megtették, és az első ottalvós napon sem volt semmi probléma, nagyon szépen elaludt, azóta sincs gond.

Bízz Benne Te is, okos, értelmes gyereked van, tudni fogja, hogy más a bölcsi, más "szabályok" érvényesek:).

2012. okt. 2. 14:37
 2/6 anonim válasza:
Szia!! Én bölcsődébe dolgozom,mint gondozónő!!Nem 1 és nem 2gyermeket szoktatunk be,akik még szopnak,ölben vagy anya mellett alszanak!!!Nálunk alvásidőben már nincs jelen a szülő(zavarná a többi picit)és a szoktatós gyermek is azt szokná meg,h anya ott van vele alvásnál is.Mikor az alvásra kerül a sor már a gyermek és gondozónője között kezd kialakulni egyfajta bizalom....még ha picit nehezebben is,de el fog aludni.Mi 1-2napig csak az ágyát mutatjuk meg neki,rajta a jelével...mindent fokozatosan!!!!
2012. okt. 2. 18:12
 3/6 anonim ***** válasza:
A fiam két éves múlt nyáron, és harmadik hete bölcsis. A beszoktatás két hét volt. Múlt hétfőn már ott ebédelt, aztán kitették az egyetlen kisfiúnak az ágyat (4-n vannak jelenleg. Ketten szeptember elejétől járnak, de egyikük lebetegedett, mikor a fiam kezdett, és mivel kevesen voltak, ő egy másik kisfiúval együtt szokott be). Akkor ő rögtön bele is feküdt, de még haza kellett jönnünk. Kedden volt ágyismerkedés. Ez úgy zajlott, hogy: megebédeltek, kitették az ágyakat, és ő belefeküdt. Én mellé ülhettem. 12:00-kor volt a fektetés, arról volt szó, hogy 13:00-ig próbálkozunk, ha elalszik, akkor oké, ha nem megyünk haza. Utolsó pillanatban aludt el. A következő nap már nem voltam ott altatásnál, akkor sírdogált, de a gondozónéni simogatta, így szépen elaludt. Azóta nincs gond az alvással. Neki az a szokása, hogy álomba beszéli magát. Itthon ez kb fél órát vett igénybe. Ébredés után 10-15 percig lustálkodik, aztán pattan ki az ágyból. A bölcsiben 15:00-ig csendes pihenő van. Eleinte ez nem ment neki, mert ébredés után rögtön fecsegni kezdett. Tegnap már 45 percet pihent szépen, csendben ébredés után. És az álomba beszélési idő is rövidült. Esténként már alig 10 perc is elég.
2012. okt. 2. 21:01
 4/6 Brigitta04 ***** válasza:

Szia.

Szeptember 10-én kedte a bölcsit kisfiam igaz sokat még nem volt betegség miatt.Első nap 10-re mentünk és ebéd után jöttünk haza addigra a pajtásainak már el volt készitve az ágy az álváshoz.Gyermekem már az első nap zokon vette,hogy ő ugya miért nem mehet és fekhet le a többiekkel.Igy aztán a második nap már ott is aludt,az elsök között aludt el!Az ébredésnél keresett engem igy az első pár napban hamarabb kelt föl mint a többek igy én már az alvásidő alatt ott voltam ha gond van akkor ne sirjon olyan nagyon.Féltem én is ,hogy mi lesz majd az alvással de látod a gyerek saját maga döntött ugy,h ott alszik.

2012. okt. 3. 14:04
 5/6 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen a válaszaitokat! :)

Mivel nekünk nem annyira sietős az ottalvás,így úgy döntöttem,hogy veszek neki ma-holnap ágynemű huzatot (vinni kell) ,hétvégén nézegetjük itthon-beszélünk róla (ő már nagyon sokat-és szépen beszél)...jövő héten néhányszor megnézzük az ágyát ebéd után,és majd látom,hogy mit reagál.

Sajnos nekünk nem megy olyan könnyen a beszoktatás :( ...ma is éktelen ordítással volt,amikor mentem érte,már az utca végéről hallottam.....állítólag addig jól elvan,csak akkor sír....hát nem tudom....ma végigfutott rajtam az érzés,hogy megfogom,és elhozom....tudom nekem kell elengedni,de már annyira belefáradok,hogy én legyek az erős :( ...és ezt az elengedés dolgot se értem,hiszen a gyerekem!!! ....miért is engedném el????....még sok-sok évig mi leszünk a támaszai,és a kötődést nem lehet,elvágni,csak lazítani rajta...azt meg támogatom :)

Köszönöm még egyszer a válaszaitokat!

2012. okt. 3. 14:21
 6/6 Brigitta04 ***** válasza:

Szia.

Kisfiamnál csak az ott alvás ment simán mert az ő akarta.Reggel az elválás nem megy simán és napközben is van még sírás.A gondozónők meg is jegyezték jóindulatulag,hogy van hangja a kisfiamnak.A lényeg,hogy megtudják nyugtatni és közremüködö a gyerek.De hát sajnos muszály mennie.Amugy is nehezen megy neki mert egy hetet ment aztán egy hetet itthon volt.Aztán két napot megint ment és bárányhimlős lett.Elvileg hétfőn megy ismét bölcsibe én meg már szerdán dolgozni.Ráadásul nem én viszem reggelente hanem majd a nagypapa.De reménykedem talán igy nem lesz annyira sirós.

2012. okt. 4. 08:31

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!