Nagyon drasztikus voltam? Kivágtam a cumit a kukába! Mit kéne csinálnom?
A lányom borzalmas cumifüggő,már ott tartunk hogy ha rajta múlna reggeltől estig a szájában lógna.:( Lakásban,sétához,játszótéren,ha fürdik,mindig a szájában van,úgy is beszél. Ha eszik a cumi akkor is ott van mellett. Éjjel 1000x felkel ha kiesik a szájából,és addig nem hagy békét még meg nem keresem. Reggel mindig halálosan fáradt vagyok a sok ébredéstől,és ő is tiszta hiszti.
Most az történt hogy elkezdtünk énekelni,mondókázni. Én többször megkértem szépen hogy vegye ki a szájából a cumit mert semmit nem értek. Erre ő nem volt hajlandó,sőt elkezdett velem kiabálni hogy "hagyjál békét".
Erre én fogtam a cumit és kidobtam!
Most ezen hisztizik,ami nem újdonság mert mindig hisztizik a cumi miatt. De most nem áll szándékomban visszaadni,bár nem tudom hogy fog aludni?! Ettől félek!!!
Amúgy próbáltam már mindent! Ajánlottam fel cserét,mondtam hogy odaadjuk a mikulásnak ő ad helyette ajándékot semmi nem vált be!:(((
Mi a fenét csináljak hogy???
én kevésbé drasztikusan csináltam volt (csináltam is), csak alváshoz kapta meg. amikor felkelt, eltettem a cumit, nem is látta, eszébe se jutott.
ez olyan 1 éves korától volt. 2 éves korában pedig ő hagyta el a cumit :)
nálunk ez jött be, mondjuk nálatok már lehet a megszokás nagyobb, túl sokáig hagytad, hogy mindig a szájában legyen :(
Köszönöm a válaszokat. Nem így terveztem,csak hirtelen felindulásból landolt a kukában! Annyira elegem lett már!!!
Millióféle dologgal próbálkoztam már,semmivel nem értem el eredményt.:( Azokkal is amiket tanácsoltatok. Olyan mint ha meg sem hallaná! Mese pld minden este van,vagy én vagy az apja mesélünk.
A legrosszabb az hogy még kisebb volt nem lógott egész nap a szájában,elég volt alváshoz.
ha már elvetted ne ad vissza neki
ha idegileg kibírsz pár napot akkor elfogja felejteni és nem kell majd neki többet
2,5 éves nemsoká ovis ott már elég gáz ha cumival menne oviba
szia!
tapasztalatból:
nálunk a kisfiam 4 éves koráig cumizott.én soha nem akartam drasztikus lenni vele,hisz neki a cumi egyféle biztonságot adott.sokan még az utcán is beszólogattak,h milyen nagyfiú és cumizik.de nem érdekelt.erre egyik este zuhanyoztam és bejött és ezt mondta: Anya! már nem kell a cumi se a pót cumik,most fogom és kidobom a kukába!
erre visszakérdeztem h jól meggondolta! erre ő: igen! már nagyfiú vagyok!
kidobta és onnan soha többet még csak meg sem említette!
megvártam h megérjen rá!
döntsd el h szerinted ilyenkor mi a helyes.
Szerintem pedig jól tetted, amit tettél. itt a vége, pont. Ne add vissza neki a cumit! pár nap és megnyugszik.
Nekem van ismerősöm, akinek 5 éves fia szájában még mindig ott lóg a cumi, pedig már ő is elvileg érett lenne rá, hogy elengedje, de a hiszti matt a szülők nem akarnak határozott döntést hozni. Te megtetted, és most már ez maradjon így, szerintem.
Szerintem ne a gyerek döntse el hogy meddig akar cumizni. És ha 8 éves korában is cumizni szeretne? Akkor a szülő türelmesen várjon...? és várjon...? és várjon?.... Meddig?
Jól tetted hogy kidobtad, ezzel nyomatékosítottad benne hogy vége van ennek az "időszaknak". Egy-két napig (ha nagyon kitartó 1 hétig) megy a hiszti, de utána úgyis abbahagyja. Ne törj meg!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!