Nagyon drasztikus voltam? Kivágtam a cumit a kukába! Mit kéne csinálnom?
A lányom borzalmas cumifüggő,már ott tartunk hogy ha rajta múlna reggeltől estig a szájában lógna.:( Lakásban,sétához,játszótéren,ha fürdik,mindig a szájában van,úgy is beszél. Ha eszik a cumi akkor is ott van mellett. Éjjel 1000x felkel ha kiesik a szájából,és addig nem hagy békét még meg nem keresem. Reggel mindig halálosan fáradt vagyok a sok ébredéstől,és ő is tiszta hiszti.
Most az történt hogy elkezdtünk énekelni,mondókázni. Én többször megkértem szépen hogy vegye ki a szájából a cumit mert semmit nem értek. Erre ő nem volt hajlandó,sőt elkezdett velem kiabálni hogy "hagyjál békét".
Erre én fogtam a cumit és kidobtam!
Most ezen hisztizik,ami nem újdonság mert mindig hisztizik a cumi miatt. De most nem áll szándékomban visszaadni,bár nem tudom hogy fog aludni?! Ettől félek!!!
Amúgy próbáltam már mindent! Ajánlottam fel cserét,mondtam hogy odaadjuk a mikulásnak ő ad helyette ajándékot semmi nem vált be!:(((
Mi a fenét csináljak hogy???
Szerintem borzalmas napok elé néztek a cumi nélkül. Sokat fog sírni érte, mert amúgy is nagyon függő volt, és drasztikusan is vetted el. Jobb lett volna, ha sikerül fokozatot vinni bele.
Én másfél hete vettem el a cumit a lányomtól, aki november elején lesz 3 éves. Neki alváshoz mindig kellett, napközben is kérte, de eltereltem a figyelmét, és így megvolt nélküle végülis. Estére én azt vezettem be, hogy amikor kérte a cumit, mondtam neki, hogy nincs cumi, cserébe mondok egy szép mesét egy állatról. A lányom belement, mert ő imádja a mesélést. Minden este választott egy állatot, pl. béka, és én mondtam minden félét ami csak eszembe jutott, egy mesét mondtam róla. Volt hogy 2-3 mesét kért, de ha már késő volt vagy nem akartam többet mondani, akkor csak csendben maradtam ,ő elfordult és elaludt. Másfél hét alatt 1x sem volt hiszti a cumiért. Az oviban sem kéri alváshoz. Tehát nekünk bevált. Légy türelmes a lányoddal.
Jól tetted, nem tesz jót a fogainak, meg ha most nem áll le, még az oviban is a szájában fog lógni.
Lehet, hogy pár napig rossz lesz, de majd megszokja az új helyzetet. Ne engedj és ne vegyél új cumit.
Szia!
Ne vedd zokon, de nem így kellett volna...
Fiam is nagy cumis volt, max. evésnél nem volt a szájába. 2,5 éves múlt, amikor eluntam, h állandóan lóg a cumi a szájában. (Mondjuk nekem annyi szerencsém volt, h ő-ha éjjel kiesett szájából- megkereste a kiságyban, visszarakta és visszaaludt)
Már rongyosra rágott egy cumit, na mondomk itt a soha vissza nem térő alkalom! mondom neki, h nézzük csak meg miylen csúnya már ez a cumi, tiszta betőrt, fehéredik, az íze sem jó, ő is már nagyfiú, nem kell ez neki...kidobjuk. Meglepetésemre belement.... És együtt, elköszönve tőle kidobtuk a kukába....(Én, amikor épp aludt du, gyorsan kicsempésztem onnan, kifőztem, mert nagyon féltem h jön a hiszti, és gyenge leszek). Első éjjel kereste, de mondtam ő már nagyfiú, nem kell az neki, kidobtuk, kész, újat nem veszünk. 2-3 napig kicsit mondogatta a magáét, h "majd vegyél új cumit"....aztán ennyi volt, nem viccelek.....
Azért még nem menthetetlen a helyzeted, nyugi.
Este próbálj vele beszélni vele, h ő már nagylány, nem kell az a cumi neki, anélkül is tud aludni...a cumija különben is szét volt rágva már nagyon, betegségeket terjeszt, sokat rágta....stb. Azt hiszem, így utánagondolva, erre szokták érteni, ha gyerekkel egyenrangú félként kell beszélni, ha elmondod az érveidet, ő érteni fogja. Nekem is ez volt a tanulság.
Szerintem se add neki vissza a cumit.
Nem vagyok gyermek szakértő, nem tudom hogy mi lenne a legjobb megoldás, leszoktatós módszer, de minél később veszed el tőle, annál rosszabb lesz. Arról nem is beszélve hogy a fogait eldeformálja...
Az olvasom ki az írásodból hogy mindent a cumi ural, és mindenhol ott van, nem lehet létezni nélküle, sok a hiszti... ez nagy baj!
Szerintem itt neked kell erősnek lenni, és ha sír, toporzékol, hadonászik, üvölt, akkor sem vissza adni neki. Egy idő után beletörődik hogy nincs, megszokja hogy bármit csinál, azt már nem kapja vissza. Próbáld meg mással elvonni a figyelmét, mással altatni. El kell érned hogy más valamihez ragaszkodjon, ami kevésbé káros, zavaró. Pl: új plüssállat, egy kis mintás takaró...
Szerintem este az alvásnál ad neki vissza. Mármint olyan cumit, amit nem a kukából halászol elő :)))
Én a lányomnál anno. azt csináltam 1,5 évesen, hogy megvettem a latexes legócskább márkájú cumit. Odaadtam neki és egyből kiköpte. Oké, hisztizett miatta, de nem sűrűn hatott meg.
Végig szenvedett egy éjszakát, de nem mentem be hozzá. Nem üvöltött/sírt.. egyszerűen nyöszörgött, mivel nem tetszett neki.
Hozzátartozik, hogy 1,5 éves korára napközben már egyáltalán nem használt cumit, csak alváskor.
A fiam most 14 hónapos. Szintén nem használ napközben cumit. Én "eldugtam" előle. Ez azt jelenti, hogy nem rakom a szeme elé, így egész nap nem jut az eszébe.
Ő is lefekvéskor fogja megkapni.
A lányomnál a végleges letevésnél az jött be, hogy megjött a Mikulás.
Egyébként a rossz cumi is fantasztikus ötlet volt.
Plusz nála a napközbeni leszoktatásnál bevezettem azt, hogyha eldobta a cumiját (babakocsis sétánál pl.), akkor mondtam, hogy: Ezek szerint nem kell, így anya kidobhatja a kukába!"
4 éves fiamtól pár hónapja így vettem el, de elgyengültem és másikat kapott. azóta mégjobban ragaszkodik hozzá és sokszor emlegeti a régi cumiját hogy hiányzik neki. Már sajnálom hogy elgyengültem, akkor kellett volna kitartanom. Most kicsoportos, nem vihet cumit, alváshoz se. Nagyon szenved miatta, rákapott arra, hogy a kezét eszi.
Lassan végleg elveszem tőle, de akkor a kicsitől is (2 éves).
Szerintem ne add neki oda.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!