Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Mindig azt olvasom itt hogy"kö...

Mindig azt olvasom itt hogy"következetesen kezeljük a hisztit". Valójában ez mit takar?

Figyelt kérdés
2012. szept. 24. 21:55
 1/9 anonim ***** válasza:
77%
Hogy ne te legyél az aki hisztizik. Ne emeld fel a hangod, ne hozzon ki a sodrodból, ne kiabálj vele, ne üsd meg, csak nagy levegő, nyugodtan, határozottan. Ahogy látja hogy te határozott vagy, a produkció alább hagy.
2012. szept. 24. 21:58
 2/9 anonim ***** válasza:
80%

Szerintem meg inkább azt jelenti, hogy következetes mindig használd azt a módszert ami neked bejött hiszti esetén.

Mert ha 1-1 hisztit elnézel,akkor az addig bevált módszert ásod alá.

2 éves fiam mikor kisebb volt 1-2x nekünk is bejött, hogy levegőnek néztem, de mostanában határozottan rászólok, hogy azonnal fejezze be.Ez eddig bejött.Soha nem hagyom "lefajulni" a hisztit,remélem később is kezelni tudom.

Mondjuk én úgy vagyok vele, ha nagyon elmegy az utolsó határ végéig, akkor bizony kap a fenekére.Így tudja hol a határ.

2012. szept. 24. 22:05
 3/9 anonim ***** válasza:
100%

A szakirodalom a következőt ajánlja: nézz át a gyereken, mintha nem is létezne. Az oka a gyerekek mágikus gondolkodása, tehát ők tényleg elhiszik, hogy ha hisztiznek, akkor láthatatlanná, érzékelhetetlenné válnak (holott a cél ugye pont a figyelemfelkeltés lenne).

Szóval a legjobb, amit ilyenkor a szülő tehet, hogy értetlenül néz körbe, hogy "Hova lett Pistike? Az előbb még itt volt! Nahát, eltűnt!"

2012. szept. 24. 22:05
 4/9 anonim ***** válasza:

Én próbáltam ezt a hova lett Pistike módszert, de csak jobban felhúzta magát. Ahogyan a fenékre veréstől is csak jobban bömböl.

Igazából itt az a lényeg, hogy ha őrjöngve követel valamit, akkor azt ne kapja meg. De emberek vagyunk, minden szituáció különböző, és követünk el hibákat minden irányba, hogy túl szigorúak vagyunk, hol túl engedékenyek. Legalábbis én.

2012. szept. 24. 22:28
 5/9 anonim ***** válasza:
Nálam azt jelenti, hogy minden hiszti kezdetén meggyőződöm róla, hogy biztos nem valódi okkal sír, és ha nem, akkor hagyom tombolni, nem veszek tudomast róla míg be nem fejezi, csak annyira hogy kárt ne tegyen magában, de akkor se szólok hozzá amíg tombol. Ez bejön annyira bírom amikor könnytől piros szemmel, egyszer csak felpattan a földről es mintha semmi se történt volna megy a dolgára.
2012. szept. 24. 22:46
 6/9 anonim ***** válasza:
100%

következetesség :

ugyan arra az akcióra ugyan azzal a reakcióval válaszolsz mindig

keresed meg mi használ és mindig ugyan azt alkalmazd

minden gyereknél más válik be :

levegőnek nézés

ölelés

figyelem elterelés

stb....

2012. szept. 24. 22:54
 7/9 anonim ***** válasza:

Azt hogy mindig ugyanazt reagálom rá, ha jókedvem van ha rossz az adott válaszom nem függ semmi körülménytől. Egyébként ez a levegőnek nézés nálunk se vált be se az 5 évesemnél, se a 2-3 évesnél...

Érdekes ez a következetesség is amúgy mert a fiammal 25 ször végigcsináltuk már ugyanazt a büntetést de még 26-odjára is ugyanúgy megpróbálkozott...úgyhogy néha tökre úgy tűnik hogy hasztalan minden.

2012. szept. 25. 07:58
 8/9 anonim ***** válasza:
100%
Azt jelenti, hogy ugyanúgy kezelj minden hisztire irányuló viselkedést. Illetve ha büntetést helyezel kilátásba, akkor azt valósítsd is meg, ha bekövetkezne az, ami miatt kilátásba helyezted. 4,5 éves kislány anyukája.
2012. szept. 25. 10:15
 9/9 anonim ***** válasza:
82%

Én a hisztis sose büntetem, hiszen azért hisztizik mert akar valamit. Az hogy valamit akar az nem bűn. Más kérdés, hogy egyrészt nem kapja meg ha épp nem aktuális (pl ebéd előtt csoki), másrészt ha hisztizik én azt szoktam neki mondani, hogy nyugodtan tombolja ki magát, ha majd lehiggadt megbeszéljük hogy mit szeretne, lehet, e ha nem miért nem.

Ez a 4 évesemnél van.

A 2 évesemnél még az elterelés működik. Pl. ma várakoztunk kocsiban, addig előre ülhetett, majd induláskor ültettem volna a helyére, de nem akarta, feszítette magát, rúgkapált. A férjem elkezdte neki csörgetni a kulcscsomót én meg gyorsan bekötöttem.

2012. szept. 25. 14:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!