Mit gondoltok arról, ha valaki pénzt ad a gyereknek a születés/névnapjára (esetleg karácsonyra is) egy borítékban?
Nekem borzasztó rosszul esik, mert szegény gyerek még csak 3 éves, de eddig minden születés- és névnapjára, karácsonyra pénzt kapott a nagyszülőktől. Szegény meg csak tartja a borítékot, azt sem tudja, hogy mit kezdjen vele (legalább egy jelképes 100 Ft-os kisautót vennének mellé, hogy örüljön is, hogy kapott ajándékot, de nem). Holott már nem egyszer el lett mondva, hogy ha annyira nem tudják, hogy mit vegyenek, adják ide nekünk az alkalom előtt és megvesszük az ő nevükben az ajándékot, amit tudjuk, hogy szeretne. De nem. Volt már olyan is, hogy listát írtunk (pl. karácsony előtt), hogy ezeket szeretné a gyerek, osszák el maguk között (nagyszülők, nagybácsik, nagynénik), hogy ki mit vesz, de nem. Szegény a karácsonyfa alatt is csak állt, a mi ajándékainkat lelkesen bontogatta, a szánkóra már a fa alatt ráült, a borítékkal meg nem tudott mit kezdeni...
Látom rajta a csalódottságot a boríték láttán.
Nálunk sógornőm szokott a gyerekeknek pénzt küldeni, de érthető, hisz Amerikában él. Én azt szoktam, hogy ezzel a pénzel megyünk vásárolni és azt veszem nekik, amit szeretnének.
Viszont nálatok érthetetlen. Megértelek teljesen, hogy bánt a dolog. Nálunk is az van, ha nagyik nem tudnak mit kitalálni, vagy netről rendelem az ajándékot, oda adják a pénzt, és az ajándék a fa alatt/szülinapi torta mellett stb. van.
Finoman mondjátok meg nekik, hogy a kicsi mindig kérdezi, hogy nagyiék miért nem vesznek ajándékot. Egy 3 éves ezt már simán felfogja és kérdezheti is!
Teljesen megértelek, ez így nem jó. Nálunk pl. anyósomék megrögzötten ragaszkodtak ahhoz, hogy ruhát ajándékozzanak. Egy baj van, az ízlésünk nem nagyon egyezik, és a méretet sem sikerül soha eltalálni. És amikor az árcédulát is levágta róla, hogy még cserélni se lehessen..... Végül abban állapodtunk meg, hogy a gyerekek kapnak valami kézzel fogható játékot, könyvet, a többi pénzt meg borítékban ide adják nekünk, és mi fogunk majd ruhát venni a gyerekekkel együtt. Ez most már jól működik.
Ha a nagyszülők ennyire nem akarnak együttműködni, talán vegyél te valami kis apróságot a kisfiadnak, nyomd a kezükbe, hogy még azt is adják oda az unokának.
Én egyszer közöltem az anyósommal, hogy kinéztem a neten egy ajándékot a gyereknek, de drága és egyedül nem tudjuk megvenni. Akkor mondta, hogy ó, ez nem is drága, kifizeti majd ő. Azóta már kérdezi előre, hogy mit "vegyen", pontosabban fizessen a gyereknek. Tavaly pl kicsit körülményes volt, mert itthonra házhoz szállították az autópályát, aztán elvittük anyósomhoz és majd ott kapta meg a gyerek karácsonyra.
Bár ő előtte sem adott pénzt, hanem már a boltból hívott fel, hogy akkor milyen méretű ruhát vegyen? De általában sose sikerült eltalálni a méretet, mert akármit mondtam mindig nagyobbat vett a biztonság kedvéért. És mire jó lett a gyerekre már rég elfelejtette, hogy kitől kapta.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!