Mit vegyek karácsonyra?
Meg kértem a kislányom hogy írjon a jéruskának levelet. Amikor elolvastam, láttam a legdrágább játékokat kérti.
Mindíg előre íratom a listát, hogy tudjak férre tenni.
De ha mindent megakarok venni legalább 25000 forint.
És még ott van a kisfiam. Mit csináljak? (A kislányim 6, a kisfiam 3 éves).
Ne vegyél meg neki mindent. Ha 1-2 dolgot kap meg a listáról, ugyanúgy örülni fog, hiszen megírta a Jézuskának, ő meg megkapta.
Meg lehet neki magyarázni, hogy nem tud sokat venni a Jézuska sem, mert a többi gyereknek is kell ajándékot vinnie.
Én is ezt mondom a gyerekeimnek, soha nem követelőznek vagy kérdezősködnek, hogy miért nem kaptak meg mindent. Meg szoktuk beszélni, hogy felírnak több dolgot, hogy a Jézuska tudjon válogatni, és fel vannak rá készítve, hogy ez nem jelenti azt, hogy mindet meg is kapják.
Magyarázd el neki, hogy a Jézuska meg a Mikulás sok gyereknek visz ajándékot, nem fér annyi minden a zsákjába amennyit ő szeretne, csak 1, max. 2 játék!
Addig még annyiszor változhat hogy mit kér!
20:10 :
Nem mondod komolyan...
6 éves gyerekről beszélünk, ebből rögtön leszűrtem, hogy neked nem való gyerek.
Igaza van az utolsónak,karácsonyig még bőven változhat a lista...és a nagyszülők,rokonok,barátok nem tudnak beszállni egy-egy ajándékba?
Elmondhatnád neki,hogy a Jézuska a mamáéknál tesz le egyet-kettőt stb.
Bunkó beszólás volt,hogy nem való neked gyerek, az én fiam ugyanis az összes (!) verdát kérte a jézuskától és még csak két éves..hát istenem,ilyenek a gyerekek..:))
mi is a listás "módszert" használjuk.
de pont az a lényege, hogy ír egy hosszú listát és abból 2-3 ajándékot kap meg. így megvan a meglepetés, hisz a 25-ből nem tudja melyik lesz az és mellé sem lehet nyúlni :)
ha megveszel mindent akkor hol a meglepetés, rácsodálkozás, felhőtlen öröm? igen, még csak 6 éves, de azért na, 4 év múlva már netbookot meg okostelefont meg mit tudom én miket fog írni, akkor is mindent megveszel? mert jogos lesz a csalódottsága, ha csak egy 150.000.- kis laptopot kap, miközben 400.000.-os listát írt :)
Mindig jó ajándék egy személyre szóló ruhadarab:
Kívánj és mi megcsináljuk!
Teljesen egyedi ajándékot adhatsz szeretteidnek.
Küldd el kívánságodat a Pólózda weblapján a lenti linkre kattintva, és megkeresünk a továbbiakkal.
Remélem segíthettem :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!