Rosszul etetem a gyerekemet? Leírnád a 2 éves gyereked 1 napi étrendjét?
A doki szerint nem megfelelően etetem a gyerekemet. Az másik kérdés, hogy amit elé teszek, abból mit eszik meg.
Nekünk így néz ki egy nap:
- reggeli: 1 kis szelet bundás kenyér
- tízórai: 1 gyümölcs joghurt
- ebéd: bolognai spagetti, reszelt sajttal, túró rudi
- uzsonna: 1 körte
- vacsora: fél kifli, sajtkrémmel, 2 karika sonka, 1 főtt tojás, 3 karika paprika
Egyetlen étel van, amiért szinte sír, az a tojás.
Szerintetek is változtatni kellene? A ti 2 éves gyereketek mit eszik egy nap? Örülnék, ha leírnád!
És hol van a zöldség?
ebédre adj főzeléket, és annyit egyen belőle, hogy ne kelljen mellé nasi. pl. túró rudi.
regeglire adhatnál műzlit, biokölest, stb..
é s a tízórai joghurt helyett is inkább adnék egy másik fajta gyümölcsöt, pl. aminek szezonja van. szőlő, stb..
sziasztok! Először is köszönöm a válaszokat. Gasztros dokihoz járunk, mert már csecsemő kora óta gondok vannak az evéssel. Most 10.5 kg a kisfiam. Szerintem ez nagyon kevés, valamint kész rémálom etetni.
A doki azt mondta sok szénhidrátot kap. Valóban kedvence a tészta, ez minden héten van, de ezen kívül próbálom változatosan (legalábbis én úgy gondoltam) etetni.
Tudom nehéz egy napból megállapítani, hogy hogyan is étkezik, de pl. ma ezeket ette:
- reggel: 1 szelet vajas-lekváros kenyér
- tízórai: 1 banán
- ebéd: zöldbab ragu (ez zöldbab és csirkemell keveréke)
- uzsi: 2 körte, 1 banán
- vacsi: 1 szelet májkrémes kenyér, fél kígyóubi
Az a gondom, hogy tegnap a sült krumpliért balhézott, ma pedig közölte, hogy körte, tehát nagyon gyümis-zöldséges napja volt. Örülök, hogy egyáltalán kéri a kaját, így persze, hogy megcsinálom neki a sültkrumplit is. Ez nagyon ritka dolog nála, mert képes napokig semmit sem enni.
Már nem tudom mit csináljak... A doki azt mondta ráférne még 1 kg a gyerekre, egyenlőre vitamint kell adnom neki (mondjuk eddig is kapott másfélét), 2 hónap múlva pedig kontrollra megyünk.
Várok még véleményeket!!!
Az én fiam is rossz evő. 3,5 éves, 100 cm és 13,5 kg.Nagyon vékonyka, hála istennek, és ovónéniknek,mióta oviba jár,mindenfélét megeszik,azt is,amit előtte nem.Sőt,gyakorltilag egész nap eszik.Lehet,hogy túlparázod a kejálást, ezt ő is látja, és megpróbál kicsit kihasználni.Hadd egyen már mindíg éppen azt amit ő akr ugye?
Az enyém is ilyen volt. Sok sikert, és kitartás!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!