2 és fél éves kislányomnak a hátso foga lukas. :- (Menjünk dokihoz?
Vidd el a fogorvoshoz és sztem ragaszkodj a töméshez, mert az ecsetelés semmire se jó! Egy időre kinyírja a bacikat, de utána úgyis lyukad tovább az a fogacska :(
Persze hogy szokja a fogorvost, elsőre lehet, hogy jó az ecsetelés, de kis idő múlva tömesd be.
Egy 4 éves - vacak fogú - kisfiú anyukája.
köszönöm a válaszokat.
ugy vigyázok a fogaira pedig....
gabi fogkrémet használunk meg signal fogkefét...
elviszem mindenképp...
Szerintem is vidd el fogorvoshoz, és ragaszkodj a töméshez. Mi is ecsetelésre jártunk, de nem ért semmit, tovább lyukadt a fog. Aztán fogorvost váltottunk, aki betömte, kb 5 perc volt az egész.
A fogszuvasodást azért nagyban befolyásolja a genetika, az én lányom is kevés édességet eszik, rendszeresen mos fogast, mégis van lyukas foga. Már van 6 csontfoga is (6 éves lesz), a rágófogakra megcsináltattuk a barázdazárást is, hátha neki így jobb fogai lesznek, mint nekem, meg az apjának.
Van amikor hiába vigyázol a fogaira.
Nekem nagyon kis korkülönbséggel vannak a gyerekek, egyszerre mennek fogat mosni reggel és este, szinte ugyanazt eszik, egyik sem kap sok nyalókát vagy cukorkát, ha néha-néha kapnak, azt is egyszerre eszik.
A nagynak egy tömése sincs, szépek, egészségesek a fogai. A kicsinek 4!!! tejfoga van már betömve, olyan durván lyukadtak, hogy kevés volt az ecsetelés.
Amúgy az apjuknak egy tömött foga van, mind tökéletesen egészséges, nekem meg az összes rágófogamban és 3 metszőfogamban van tömés, szóval szerintem inkább genetika miatt rosszak a kisebbik gyerekemnek a fogai.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!