Jó ötlet, h 2 testvér egy csoportba járjon az oviba?
Mifelénk az oviban kérésre simán összeteszik testvéreket, rokonokat, szomszédokat, csak azért, hogy a gyerekeknek könnyebb legyen. Mi is azt kértük, hogy a szomszéd kislánnyal had kerüljön egy csoportba a kislányunk, merthogy ők mennyire ismerik és szeretik egymást. Összetették őket, és én örülök, mert így jobb a lányomnak.
Nem hiszem hogy a ti óvoda vezetőtök kifogásolná a dolgot. De azért drukkolok! :)
Nálunk alapból csak két csoport van /kis-középső és nagy-középső/, kevés a gyerek és terem sincs több, úgyhogy esélytelen lenne a két gyereket külön tenni.
A nagyobbik egy picit "harciaskodik" a húgával időnként, de az otthon is előfordul, majd megszokja, hogy az oviban is együtt vannak. 13 hónap van a két lányom között.
Ha tiszta csoportok vannak, szerintem nem fogják őket egybe tenni, nem kezdhet szerintem a gyerek középsőben. Ha vegyes csoportok vannak, semmi akadálya szerintem.
A mi ovinkban csak tiszta csoportok vannak. Most kiscsoportos a lányom, jövőre középsős lesz, akkor kezdik az ikeröccsei az ovit. Biztos hogy kerülhetnek az ikrek az ő csoportjába, mert ott nem is lesz beszoktatás. Kezdenek majd a másik csoportban, és mivel évvesztesek, át fognak kerülni a következő csoportba is, ahol aztán majd 3 évet lesznek, de nem fognak a nővérükkel egy csoportba járni.
Ha vegyes csoport lenne, én is úgy csinálnám, hogy egy helyre járatnám a 3 gyerekemet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!