Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Anyukák mi a véleményetek...

Anyukák mi a véleményetek arról ha valaki vegetáriánus, és ezt rákényszeríti a gyerekére is? Egyszóval nem ad neki húst!

Figyelt kérdés

2012. szept. 20. 16:35
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
65%
Felháborító. (Próbáltam nagyon finoman fogalmazni.)
2012. szept. 20. 16:44
 2/16 anonim ***** válasza:
100%
2012. szept. 20. 16:45
 3/16 anonim ***** válasza:
42%
egy ismerosom is ezt tette a gyerekkel.hát nekik jol megy mivel ha mindjárt megszokta a gyerek hogy csak ezt eszik tehát husi nélkul.
2012. szept. 20. 16:49
 4/16 anonim ***** válasza:
75%
Mi a férjemmel mindketten vegetáriánusok vagyunk. A gyerekeink választhatnak mit kérnek enni. Ha húst kérnének, megcsinálnánk. De nem kérnek. Még az iskolában sem szívesen eszik meg. Alkat kérdése is, nálunk talán valamennyire szocializáció is, bár mint írtam, megvolt/van rá a lehetőségük.
2012. szept. 20. 16:59
 5/16 anonim ***** válasza:
76%

Nem vagyok vegetáriánus, de ettől eltekintve azt gondolom, nem akkora baj. Vagy inkább meg kéne nézni, betegesebbek-e ezek a gyerekek.

Egyébként ismerek egy vad vega anyukát, akinek a gyereke, miután bekerült az oviba, elkezdte imádni a pörköltet, pedig előtte soha nem kapott ilyet. Szóval kényszerítés ide vagy oda, a gyerek mégis húsevő lett.

2012. szept. 20. 17:00
 6/16 anonim válasza:
69%
Az anya azt csinál amit csak akar-MAGÁVAL. De egy másik emberre nehogymár rákényszerítse azt. A gyerek meg ha akar húst, szerintem kell hogy csináljon az anyja. És a gyerek eldönti hogy akar-e húst enni avagy nem.
2012. szept. 20. 17:16
 7/16 A kérdező kommentje:

A gyerek honnan tudja milyen a hús,milyen íze van,és hogy akar e ha csak boltban látott eddig?

2,5éves kisgyerekről van szó.

2012. szept. 20. 17:19
 8/16 anonim ***** válasza:
59%
Láthat, hogy esznek az étteremben, főzi a szomszéd bográcsban stb. Tehát az anya magáról dönthet, de rákényszeríteni a gyerekre, csak azért, mert ő(k) vegetáriánus(ok), nem lehet, illetve nem ferr. Majd a gyerek eldönti amikor már el tudja, hogy húst akar-e enni vagy vega lesz. Addig amíg nem tud dönteni, de kér húst, megcsinálnám neki. Volt nem annyira rég egy ilyen kérdés itt, hogy anyuka megtiltotta, hogy az oviban húst adjanak a gyereknek. Jöttek a vegások, hogy az milyen egészséges, amit nem vitatok, csak azt nem értették meg, hogy a gyerek remegett a húsért és az anya hozzáállása, hogy nem engedte, emiatt felháborító volt. Állítólag az apa meg bement az oviba és megengedte az óvónőknek, hogy húst adjanak a gyereknek. Így persze ez sem ferr, az anya háta mögött dönteni, de az anya viselkedése sem volt teljesen ok.
2012. szept. 20. 18:36
 9/16 anonim ***** válasza:
84%
8-as vagyok. Példaként tudom felhozni sógornőméket. Sógornőm vega. Sógorom nem az és a gyerekek sem. Sógornőm eldöntötte, nem eszik húst, de esze ágában sem volt rákényszeríteni csak ezért a húsmentes étrendet a családjára, mindenki eldöntötte magának, hogy miszerint akar élni. Mindhárman húsevők egyébként.
2012. szept. 20. 18:39
 10/16 anonim ***** válasza:
86%
Én is vega vagyok. A gyerekem nem. Én adtam neki húst mióta lehet. Meg is főzöm, bár meg nem kóstolom, de eddig nem volt rá panasz! :D Bár én nem elvből nem eszek húst, hanem mert nem szeretem az ízét semmilyen állati terméknek. De ha én nem szeretem a spenótot, vagy a gombát akkor a család se egyen? Vagy ha nem szeretem a teát akkor senki ne igya? Én adok minden félét. Aztán majd ha megnő eldönti mit szeretne. Tuti nem lesz vega, mert imádja a húst! :D De elítélni se tudom az olyan szülőket ahol a gyerek is vegetáriánusnak van nevelve. Annyira sok élet szemlélet van, hogy nem érthetjük ki mit miért csinál. Ha ő így neveli, nevelje. Szíve joga. Én nem tudnám megtenni, de ez meg az én döntésem, amivel ő nem értene egyet! :)
2012. szept. 20. 18:51
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!