Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Miért tutyimutyi a különórán...

Miért tutyimutyi a különórán az amúgy vagány fiam?

Figyelt kérdés

A 4 éves fiam igazi kis csibész. Van egy barátja, akivel nagyon vagányak együtt, néha már túlzás is amit művelnek a játszótéren (rosszalkodnak, pimaszkodnak stb). Az ember az gondolná milyen vagány gyerekek. Persze az oviban mindkettő kis csendes cukipofa, az óvónénik kedvence (sajna külön csoportba járnak).

Kitaláltuk a másik kisfiú anyukájával milyen jó lenne, ha együtt járnának, úszni, tornázni.

El is vittük őket a tornára (nagy lelkesen jöttek együtt), de az ajtónál mindkettő bekattant, nem akartak bemenni, bepánikoltak stb. Nagy nehezen rávettük őket, hogy menjünk be legalább megnézni. A tornatanár tök cuki volt, irtó jópofa dolgokat csináltak, de mindkét lurkó az anyjába csimpaszkodott végig.

1 héttel később megkértem a nagyit, hogy ő vigye, hátha őt könnyebben elengedi, de vele még az ajtóig se jutott el.

Szóval nem tudom mit kellene tenni. Erőltessem a dolgot, próbáljam rávenni a tornára/úszásra, vagy felejtsem el? Nem hiszem el, hogy egy ilyen nagy vagány gyerek, ennyire nyámnyila tud lenni...

Pedig mindenképpen kéne "fárasztani" így délutánonként, pláne, hogy jön a tél és nem tudunk játszóterezni.

2012. szept. 19. 21:54
 1/8 anonim ***** válasza:
42%
minek erőltetni,ha nem akarja?egy életre megutáltatod vele a sportot
2012. szept. 19. 21:57
 2/8 anonim ***** válasza:

Idegen környezetben megijedt először.

Gondolom az oviban sem volt vagány az elején, semmi baj ezzel. Megszokja a környezett aztán szeretni fogja.

2012. szept. 19. 22:01
 3/8 anonim ***** válasza:
100%
Lehet hogy nem ez a megfelelő sport neki. Kérdezted tőle, hogy szeretne menni? Ha szeretne továbbra is, akkor érdemes próbálkozni, hátha bátrabb lesz, de ha nem, akkor nem kell erőltetni. Van jó pár fiús sport még.
2012. szept. 19. 22:01
 4/8 anonim ***** válasza:

Az ilyen korú gyerekeknél előfordul, hogy az új helyeken kirekesztve érzik magukat.

Valószínűleg el fog múlni.

2012. szept. 19. 22:02
 5/8 anonim ***** válasza:
54%

"A tornatanár tök cuki volt"

"Irtó jópofa dolgokat csináltak"

"kis csendes cukipofa"

"az ajtónál mindkettő bekattant"

....Nanyemár......:D:D

2012. szept. 19. 22:11
 6/8 anonim ***** válasza:
90%

Na elmondom a véleményem, mert ez már a sokadik alkalom, hogy belebotlom hasonló esetbe, a sajátunkat is ideértve. Ne mondd, hogy egy gyerek "tutyimutyi, nyámnyila"...a férjem pont ezt csinálja, meg tudnám ütni, mikor a saját fiát eképp jellemzi (nem a szemébe, csak nekem), mikor megbeszélünk egy-egy esetet.

A vagányságról: A gyerek nem attól lesz értékes ember, hogy milyen vagány! Én speciel rosszul vagyok, ha a "vagány gyerek" a játszótéren tartózkodik, mikor mi odaérünk. Az én fiam átlagos ilyen téren, alapból barátkozó és nyitott, de néha félős, kicsit eltart neki, míg feloldódik, viszont amint biztonságban érzi magát, értelmesen, vidáman és másokat nem piszkálva, nem rosszalkodva játszik. De összetalálkozik egy "vagány" gyerekkel, (az anyukája biztos annak mondja, látszik, hogy dagad a melle, milyen menő a fia) aki rászáll (ő meg benne van mindenben, mert mindenkihez alapból pozitívan áll hozzá) és a menőcsávó verekedést vagy durva játékot provokál, nekem meg remeghet a gyomrom, hogy mikor zuhannak le együtt a mászókáról, vagy vágja be a fejét valamelyikük. Lehet normálisan is játszani, ettől még jól érzi magát a gyerek, de az összes többi is. Azok is, akik félősebbek, visszahúzódóbbak...

A hazai terepen minden gyerek ügyesebb és bátrabb, új helyen mindent meg kell szokni, esetleg ami nem szimpi azt megszeretni, stb. Nem tutyimutyi attól, hogy megriadt az új szitutól, bátorítani kellene. a férjem is ezzel tud kiüldözni a világból, hogy "ne legyen anyámasszonykatonája a fiam". Miért, egy fiú kisgyermek ne mutasson érzelmet? (Sok konfliktusunk lesz még ebből érzem, de ez persze nem ide tartozik :))

2012. szept. 20. 06:16
 7/8 anonim ***** válasza:
szerintem meg vigyétek többször is, hátha csak szokatlan az új hely. Ne add fel egyből! Legyen ideje megszokni! Aztán ha mégse tetszik, akkor nem erőltetném. miért, ha iskolába megy, akkor se lehet majd az, "hogy jaj, új környezet, nem akart bemenni, akkor nem viszem többet"
2012. szept. 20. 08:58
 8/8 A kérdező kommentje:

Köszönöm a válaszokat!

Azt hiszem fogom még egy kicsit "erőltetni", sztem a legnagyobb baj, hogy a barátja is így viselkedett és könnyű volt egymást majmolni.

Kedves 6-os válaszoltó!

Nekem nem dagad a mellem attól, hogy a fiam vagány a játszótéren! Sőt! Kifejezetten idegesít, világ életemben utáltam az ilyen gyerekeket. Sokkal jobban szeretném ha kedves, kissé visszahúzódó lenne (pont olyan "tutyimutyi", mint a tornán), de nem az. Nagylegény... Ilyennek KELL szeretnem! A kérdésemet csak azért tettem fel, mert furcsa, hogy ugyanaz a kisfiú ennyire különbözően tud viselkedni két különböző helyzetben.

2012. szept. 21. 13:14

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!