Vannak jelei a szobatisztaságnak? Ha igen, akkor mik?
Mit kell figyelni?
Ill., azt tanácsolták nekem, hogy figyeljem, hogy a lányom mikor pisil és írjam fel.
Ezt hogy csináljam? Legyen egy nap pelenka nélkül itthon? Vagy mégis ha pelenkás, mit kéne rajta észre vennem.
A kakinál erőlködik és nyomóhangot ad ki, azt már észre vettem, de az sem egy időpontban van. Van, amikor nem is kakil egész nap.
na ez engem is érdekel
hány éves a tiéd?
14 hónapos. Tehát még nem lenne kötelező elkezdenünk, de a lányom iszonyatosan utálja már a pelenkát.
Pedig nincs vele rossz élménye. Egyszerűen nem tűri el magán.
Vannak gyerekek, ahol egyáltalán nincs előjel. Nálunk is így volt, az egyik délutáni alvás után nem engedte feladni magára a pelust. 2-3 balesete volt összesen, 2 nap alatt szobatiszta lett. 1 hét múlva már éjszakára sem kellett pelenka. 2,5 éves volt akkor.
Hagyni kell a maga ritmusa szerint haladni.
14 hónaposan még nagyon kicsi. Ha utálja a pelust, váltsatok másikra. Mi pl. bugyipelenkát használtunk, kényelmes volt, szerette.
EddIg Pamperst használtunk éjszakára és Lidl pelust nappalra.
Jelenleg 8 féle pelenka csomag van a szobájába, de egyiket sem tűri el. Teljesen mindegy, hogy milyen fajta.
A babáját állandóan cipeli a fürdőbe.
Amikor ráül a bilire, akkor mosolyog, mint a tejbe tök.
Mondja, hogy: Aaa! és ennyi. Semmi sem történik. Se pisi, se kaki.
Ráadásul, ha én wc-zem, akkor odajön megnézni, hogy mit és hogyan csinálom.
Az ajtót nem tudom (és nem is szeretném becsukni), mert:
1) nem látom, hogy mit csinál
2) van egy kutyánk is
3) egyszer megtettem, de nem bírtam kijönni, mert beállt az ajtó elé, ütögette és üvöltött, hogy jöjjek ki.
Hiába mondtam neki, hogy mennyen arrébb és kimegyek, nem ment. Végül a párom pont hazajött a munkából és ő "szabadított" ki. A lányom meg jött oda hozzám, mert azt hitte, hogy ott hagytam.
A bugyipelust is próbáltátok? Tényleg érdemes legalább kipróbálni, hátha megtűri magán, mert ebből nem mostanában lesz szobatisztság.
Az amúgy tök jó, hogy nyitvahagyod az ajtót. Ciki, nem ciki, akkor is praktikus, és van egy minimális nevelési hatása is szobatisztaság terén.
Hogy felírod mikor pisil, az oltári nagy hülyeség, mert ha véletlenül is sikerül pont jó időpontban alátenned a bilit, az még nem eredmény. Sokan azt csinálják, hogy bizonyos időszakokban ráültetik a bilire, pl reggel, felkelés után, van akinél bejön, van akinél nem. De ez is olyan dolog, ha belepisil, de agyilag még nem érett rá, akkor nem fogja tudni, mi értelme volt.
Ha már szól, amikor éppen pisil a pelenkába (de mégjobb ha előtte szól), az már egy előjel, mert képes felfogni, hogy valami jön onnan. Ilyenkor már el lehet kezdeni próbálkozni. De akkor sem mindig van eredménye, ilyenkor abba kell hagyni, és pár hét múlva újra próbálkozni.
Szóval felesleges még levenni róla a pelenkát.
Próbáltuk persze, de azt még jobban utálja. Tolja le magáról.
Ha kakil, akkor van, hogy mondja: kak, kak.
De ez ritka esetek. Meg persze érzem is a "bűzt", szóval eddig nekem ez nem volt feltűnő, hogy jelezné hanggal.
Na, majd meglátjuk mi lesz. Sajnos van, hogy nem tudok vele mit kezdeni, mert egyszerűen addig rúg-kapálózik, amíg "békén nem hagyom".
Próbáltam már a kezébe is adni olyan dolgokat, amiket nem lát mindennap vagy még teljesen új neki, de 2 másodpercre se köti le, ahogy matatni kezdek alul.
Arra is gondoltam már, hogy esetleg valami betegsége van. Ilyen fertőző, de nem piros neki és nem is csípi neki semmi.
Soha nem tűri meg magán a pelenkát vagy csak néha nem akarja, hogy ráadd?
Nálunk voltak-vannak olyan esetek, hogy a fiam nem akarta, hogy bepelenkázzam, nem azért, mert bármi köze is lett volna a szobatisztasághoz, hanem mert szeretett volna egy kicsit alulról meztelenkedni. Hagytam egy ideig, utána nem volt gond a visszapelenkázással.
A fiam most lesz 2 éves, de még nem szobatiszta. Többször voltak arra utaló jelek, de nem jött össze a dolog, így vártam. Addig eljut, hogy tudja már tartani, mert az is kell a szobatisztasághoz, hogy vissza tudja tartani, meg szól előtte, de sajnos abban a pillanatban, amikor érzi, hogy azonnal jön. Így ha nincs egyből kéznél a bili, sajnos bepisil. Volt, hogy szólt, hogy érzi, hogy kell neki, ráültettem a bilire vagy a wc-re, aztán nem lett semmi. Szóval azért mi már elég közel vagyunk, nemsokára újra próbálkozok vele.
De a tiéd még nagyon kicsi hozzá. Szerintem csak meztelenkedni szeretne kicsit, ez még nem a szobatisztaságnak a jele. De megpróbálhatod, de még szerintem nem fog menni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!