Mit kezdhetnék a kisfiammal?
2 éves múlt.Nem volt sohasem egy nyugodt gyerek,de ami most megy, az túl megy minden határon.
Hisztizik,ordít,elfut mindenhonnan tőlem.Nyilvános helyen mondja rám hangosan,hogy cigány,buta anya.Nem beszélünk egyáltalán csúnyán,tehát nem itthon hallja.Ami szomorú,hogy akárhol mondja nevetnek rajta,hogy milyen aranyos.Hát persze.Szó szerint sehova nem szeretem magammal vinni,mert mint aki megbolondul úgy viselkedik. Üt,verekszik,1 percre nem áll meg mellettem.A postán a földön fekszik, a gyógyszertárba is tombol.A boltban lepakol.Múltkor a bankba, a kukába akart belemászni. Már ott is mondták,hogy milyen rossz,remélik nekik ilyen gyerekük nem lesz.
Turiba,vagy akármilyen boltba nem tudok vele menni,mert ledobálja a ruhákat.Rászólhat bárki,süket fülekre talál,mert nem érti meg.
Az előbb egy anyukától vettem használt ruhákat.Lejött hozzánk,mert a kisfiam náthás és nem akartam az ő babájához vinni,nehogy elkapja. Kb 10 percig volt itt.Ezeket csinálta a kisfiam: szétdobálta a szőnyeget, a helyéről.A ruhaszárítóról a ruhákat ledobálta a földre,legalább 10 db-ot, a zsírkrétákat is eldobálta, az anyuka eladó ruháit is,sőt még a kukába is bele akarta dobni. És az udvaron a biciklijét is felborította.Egy nagyon nyugodt anyuka volt,de már ő mondta,hogy már rég elverte volna és csoda,hogy birom idegekkel.Hát ez az,hogy nem birom...:(:(Higyjétek el,alig várom,hogy oviba menjen.Nem szeretem magammal vinni sehova sem:(Férjem javasolta,hogy inkább fizessünk családi napközit fél napra és legalább ott el lesz,mert kell a társaság én meg haladok itthon a ház körüli munkákkal.
Megszólhattok,de már lassan napjába 50x ráordítok,hogy értse meg,hogy nem.És mielőtt sz.r anyának elmondtok leírom,hogy az ordítás előtt legalább 200x elmondom kedvesen,hogy nem lehet,és hogy viselkedjen.A kezére,meg a fenekére is kapott már (nem erősen),de semmi nem használ.A büntetés sem,mutatja magától,hogy rakjam fel a szekrény tetejére.A boltban sem kap csokit,végighallgatom ha ordít.
Mit csinálhatnék?Már arra is gondoltam,hogy valami viselkedés problémája van.Nekem ne mondja senki,hogy egy 2 éves gyerek így viselkedik és ez helyén való...:(
Mi lett az én fiammal???
büntetésből felrakod a szekrény tetejére? o.O
talán vmi más büntetési módszert kellene alkalmaznod, mert ez kicsit durván hangzik...
ajánlom, hogy nézz Szuperdadát a viasaton ment régen, most nem tudom, hol megy de nagyon hasznos tanácsok vannak benne...
Én nem kezdem azzal, hogy ne kiabálj vele, ne üss a kezére, mert biztos lesznek sokan, akik egyből ezt írják.
Szerintem inkább azzal van a gond, hogy a figyelmedet keresi. Amit írtál hogy miket csinált, amikor az anyuka nálatok volt, az pont arra utal, hogy azt szeretné hogy rá figyelj. Gondolom foglalkoztok vele eleget, és játszotok vele sokat, ezt nem kétlem, de biztos olyan tipusu gyerek, akinek még ez is kevés, úgyhogy én is azt gondolom, hogy jót tenne neki a közösség, egyrészt ott jobban lefáradna, másrészt meg le lenne kellően foglalva. Szerintem vigyétek napközibe. Egyébként az én lányom is ugyanilyen, amúgy nem rossz gyerek ő sem, de ha nem vele foglalkozok, akkor ugyanígy képes produkálni magát bárhol.
Én megkérdeznék egy gyerekpszichológust, hogy mit mond.
A leírtak alapján ez több mint dackorszak. Talán idegrendszeri problémája van. Védőnővel vagy a körzeti orvossal beszélnék, hátha tudnak javasolni valamit.
A "cigányozást" meg biztos hallotta valakitől, főleg, hogy negatív felhanggal használja a fiad. Az én gyerekeim 5 évesek, de nem is ismerik a szót.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!