21 hónapos hisztis kisfiammal mit csináljak?
Most kezdte. Mindenhova mutogat, minden olyan kellene neki, amit nem szabad. Nem kapja meg természetesen. Egy ideig csak hisztizett, sírt, mostmár sikít, visít. Mindig próbálom terelni más felé a gondolatait, sokszor sikerül. De ez a megoldás?
Ki hogy csinálja?
Megmondom őszintén, hogy én határozottan rá szoktam szólni, hogy "na most már gyorsan fejezd be a hisztit!"
Ha boltban,vagy máshol vagyunk,akkor leguggolok hozzá,és halkan,de határozottan mondom, hogy ő érezze a helyzet súlyosságát,de ne csináljak jelenetet.
Aztán megkérdezem,hogy "abba hagytad,mehetünk tovább?"És ha bólogat, hogy igen,de még hüppög akkor elindulok vele és elterelem a figyelmét.Pl "segíts fogni a szatyrot",vagy "gyere,tegyük föl a szalagra,amit vásárolunk"stb.
De nekem először van a rászólás,hogy tudja, hogy így nem viselkedhet.
Általában ez eddig bejött,de mondjuk nálunk először itthon jelentkezett a hiszti, volt olyan, hogy többszöri rászólás ellenére is folytatta,akkor kapott a fenekére.
Így tudja, hogy totál felesleges hisztizni, és általában már nem megy el a végső határig...de még csak 22 hónapos, remélem ez után is működni fog:)
nekem 23 hós a lányom, én is terelni próbálok, de csak ha nagyon olyan a helyzet.
Megmondom őszintén, hogy amennyire lehet a "NEM" szót próbálom törölni a szótáramból erre az időszakra, és igyekszem neki mindent megmutatni amit szeretne megnézni. Miért nem nézhetné meg? ebből tanul. csak épp ott kell vele lenni, megmutatni, elmagyarázni mire való, megfoghatja, megszagolhatja, kipróbálhatja, stb., utána megnyugszik.
Vag miket akar a Te kisfiad, amire annyira nemet kell mondjál?
Én még a sütőbe is engedem hogy belenyúljon, persze úgy hogy azonnal tudja, hogy forró, aztán már nem akarja, nem is értem miért??? :-DD
Bekapcsolhatja a mosógépet, mutatom, hogy mit nyomjon, és csinálja, megnéztük már az ollókat, késeket, apa csavarhúzóit, tűs készletet, nem is tudom, mindent amit nem szabad elvileg, én megmutatok neki, és maximális felügyeletem mellett hagyom hogy meg is fogja, kipróbálja. Aztán elmondom ezerszer, hogy ez anyáé/apáé, szúr, ráz, mittudomén, és ha szeretnéd megint megnézni, akkor szólj anyának, és segít. Adok neki tésztát, lisztet, és mancsolja, gyúrja, kis lavórban vizet, meg egy rongyot, azt kimossa, régi újságot, amiben fejtheti a keresztrejtvényt, meg egy csomó ilyesmi...
Én így csinálom, és elég jól elvagyunk. :-)
Miket akar?
Ollót, késeket, üveg poharat, vegyszereket, cd-imet (már egy csomót összetört, könyveket (széttépett egy csomót), elektromos szúnyogriasztót.
Na, ezeket nem adom oda, még csak mutiba se, mert akkor rögtön meg akarja fogni, el akarja vinni, és nem tudok minden pillanatban vele lenni.
aha, értem...hát biztos minden gyerek más, meg lány és fiú közt is ezek szerint különbség van, nekem ez az 1 szem lányom van, nincs tapasztalatom benne, de ő nem vadul...legalábbis még..:-))))
Pl. a cd-kel leül, és nézegeti, nem tör el semmit, max. véletlen, könyvet persze én is csak úgy adok neki, ha ott vagyok vele, mert lapozni még nem tudnak ilyenkor normálisan, és már el is szakadt...
Hát akkor kitartás, de sztem néha ha van rá időd, hogy leülj vele, akkor adj neki olyat amit amúgy tilos, had nézze, fogja meg, és akkor már nem is lesz annyira érdekes....legalábbis én így vagyok vele, és ez bevált, nem bírom, mikor itt visít a fülembe egész álló nap..:-)))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!