Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Nagyszülőkről kérdés, igazat...

Nagyszülőkről kérdés, igazat adtok nekik?

Figyelt kérdés

A férjem külföldön dolgozik,mert itt sokáig nem talált munkát és muszály fizetnünk a hitelünket,meg kell élnünk.

Két kisgyermekünk van,a angyobbik óvodás,a kissebbik két éves bölcsibe jár,én visszamentem dolgozni,mert minden fillér számít annyira lecsúsztunk anyagilag a férjem munkanélküli időszakában.

A közelben lakó nyugdíjas nagyszülők eleinte támogattak abban,hogy visszamenjek dolgozni és ígérték,hogy néha segítenek,mert kizárólag rájuk számíthatok(a férjem szüleit nem nagyon érdeklik a gyerekek),aztán ahogy a férjem elkezdett dolgozni már azt mondták ,hogy azonnal szóljak a munkahelyemen,hogy mégsem dolgozom ,hanem itthon töltöm a kissebbik gyermekkel a 3. évet ,mondtam nekik,hogy ez nem így működik,nem lehet játszani az egyetlen biztos munkahellyel a családban,mert a férjem rövid időn belül kénytelen volt külföldön váltani,mivel átverés volt ahol először kezdett dolgozni és a második helyen sem mer elbizakodni ,hogy valóban hosszú időre lesz munkája ,mint ahogyan azt ígérték neki.

Még az is lehet,hogy egyszer csak itthon terem és én egyedül kell fentartsam a családot anyagilag,ha a munkahelyemmel így szórakoznék,hogy visszajövök,aztán mégsem,aztán meg mégiscsak visszajövök,akkor a végén már semmi biztos bevételünk nem lesz majd.

2012. szept. 16. 21:38
1 2
 11/13 A kérdező kommentje:

"A vendégmunkással nem kukoricáznak, ha csökken a meló, csökkentik a létszámot."

Bizony nem kukoricáznak az első helyről megalázó módon lett hazaküldve,még szerencse,hogy még aznap talált másik melót és ráadásul sokkal közelebb hozzánk ,de így is külföldön van ,így sem jöhet haza hétvégente.

Azok után ahogyan először járt már egyáltalán nem merünk elbizakodni,alázatosan,maximalizmussal végzi a dolgát és reménykedik,hogy maradhat...:-(

2012. szept. 17. 08:56
 12/13 anonim ***** válasza:
Igen, mindenki azt hiszi, hogy külföldről majd dől a pénz. De nálunk se jött be. Én már beírattam a gyerekem a bölcsibe és terverztem ,hogy visszamegyek dolgozni, amikor a férjem kitalálta, hogy szerencsét próbál külföldön. mondtam ,hogy oké, nekem még van egy évem itthon GYES-en, addig kiderül, hogy összejött- e vagy sem. Szóval elmentem a bölcsibe és visszamondtam a helyet. (én 3 müszakban dolgoztam volna, ez még nagyszülőkkel is kivitelezhetetlen apuka nélkül) Már az első hónapban kiderült, hogy a fizetést "nem úgy gondolták", az utiköltség több, mint gondoltuk. Karácsonyra hazajött és felhívták, hogy januárban nincs annyi meló és ne menjen vissza csak februárban. Akkor itthon dolgozott feketén, utána visszament még 3 hónapra és odakintről talált magyarországi munkát. Mivel viszamondtam a bölcsödei helyet ezért én már nem tudtam menni dolgozni hiába jött haza. Szóval mi is megszívtuk ezzel a külföldi melóval. Szerencsére mostmár helyreállt minden, van bölcsi is és én is megyek dolgozni lassan.
2012. szept. 17. 11:32
 13/13 anonim ***** válasza:
mennyél vissza csak dolgozni ,és keres egy jó bébisitert ha a nagyszülök ilyenek.
2012. szept. 17. 18:11
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!