Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Hogyan tudnék 3 éves unokatest...

Hogyan tudnék 3 éves unokatestvéremről vidám pillanatfotókat készíteni?

Figyelt kérdés
Ha előveszem a fényképezőm, elkezd grimaszolni, nem játszik azzal amivel fél perccel előtte. A normális énjét szeretném a képeken megörökíteni. (telefonos fotók szintén nem jók, egyrészt akkor odajön megnézni hogy mit csinálok, másrészt a minőségük sem jó)

2012. szept. 14. 13:08
 1/10 anonim ***** válasza:
kikészíted elôre, aztán mikor szépen eljátszik, lekapod párszor, észre sem fogja venni.
2012. szept. 14. 13:11
 2/10 anonim ***** válasza:
Egyszerüen tedd az öledbe a fényképezöt, legyen nálad mindi. engedd neki is megnézni, és akárhova mész legyen nálad, fényképezd mindig. ha megszokja a fényképezöt már nem is fog rá figyelni, ez akár hetekbe is bele telhet de legyen nálad mindig.
2012. szept. 14. 13:12
 3/10 anonim ***** válasza:
Hát pedig csak úgy tudsz max, hogy ha belemerül valamibe akkor előkapod a gépet. 2 gyerekem van (5 és 2 évesek) én mindig úgy csinálom, hogy a bekapcsolást és a vaku feltöltését másik szobában csinálom aztán zsupsz 1 fotó. A kicsiről nehéz, mert ő ha észreveszi, hogy fotózom grimaszol, de azért nem lehetetlen, mert ha játszik akkor azonnal nem zökken ki.
2012. szept. 14. 13:13
 4/10 anonim ***** válasza:
100%

Nálunk a legjobb fotók pizsamában, vagy koszos ruhában, maszatos szájjal készülnek. Én is hiába öltöztetem fel őket szépen, hogy most akkor csinálunk pár szép fotót. Az enyémek is elkezdenek grimaszolni és ki sem várják, hogy kész legyen a fotó, már rohannak is megnézni milyen lett.

Legjobb ha nem hívod fel rá a figyelmét, hogy fotózol. Csak játsszon, csináljon amit akar és néha kérd meg, hogy rád nézzen. Pl "nézd csak milyen szép csat van a hajamban, vagy milyen szép a körömlakkom". Egy pillanatra odafigyel és az pont elég. Jobb esetben. Persze van, hogy sehogyse akar sikerülni. Főleg nálunk, hogy mindkét gyerek jól nézzen ki a képen.

2012. szept. 14. 13:18
 5/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm az ötleteket :) Akkor ezentúl mindig nálam lesz. Eddig azért nem volt így, mert annyira vigyázok a gépre, hogy mindig táskában van, úgyhogy mire előveszem tényleg észreveszi, és így a legjobb pillanatokról is lemaradok.
2012. szept. 14. 13:23
 6/10 anonim ***** válasza:
100%
Nagyon jó képeket tudtam úgy készíteni, hogy megkértem kukuccsoljanak ki pl az ajtó mögül, vagy ha szabadban voltunk akkor egy fa mögül. Hasaljanak le a fűbe és fújjanak pl pitypangot. szagolják meg milyen illatú a virág. Csodálkozósat amikor felmutattam az égre hogy nézd ott egy madár, repülő, stb. Vagy röhögőset, hogy nem azt kell mondani, csíz hanem azt hogy cici :) Millió lehetőség van. na persze itt az előnye a digitális gépeknek, mert lehet készítek 150 felvételt és abból kb 15 az igazán jó amikor olyan rajta amit megálmodtam és éles és nem mozdul be :)
2012. szept. 14. 13:55
 7/10 A kérdező kommentje:
Ezek nagyon jó ötletek köszönöm szépen :)
2012. szept. 14. 15:27
 8/10 anonim ***** válasza:

Még egy jó tanács, menj le a gyerek magasságára, ne fentről fényképezd, hanem az ő magasságában, ha kell guggolva vagy hasalva :D Ne félj közeli képeket készíteni, sokszor nem csak az az érdekes, hogy mi van a kezében, hanem a csodálkozó arcocskája tehát zummolj bátran.

Ja és amit az előbb nem írtam: imádom őket alvás közben is fényképezni :) hihetetlenül békés a kis arcuk :)

csak ügyesen!

2012. szept. 14. 16:07
 9/10 A kérdező kommentje:
Igen, általában guggolva szoktam, csak a nagyon hirtelen jött pillanatképek vannak az én magasságomból :) köszi mindent!
2012. szept. 14. 19:44
 10/10 anonim ***** válasza:
Vigyorgós képet akarok mindig azt mondom neki,h mond: Piros bicikli!!!Ezt mondja is és a bicikli mondás közben olyan mintha nevetne...Pill.képet pedig tényleg irtó nehéz,vmi számár elérhetetlen helyen legyen kikészítve a géped.
2012. szept. 15. 15:08

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!