Mit föztök? Ami olcso egyszeru, es gyorsan elkeszul? Tippek? Nem nagyon tudok fözni, es penzem sincs sok. Sajnos gyesen vagyok
sajnos gyesen vagy?
tésztát vmivel, krumplit vmi szósszal, süss lángost, v főzz vmi főzeléket, spenótot, krémlevest...
Mivel mi csirkemániások vagyunk, így csirke részeiből szoktam kitalálni kajákat.
Pl. pörkölt, resztelt máj, sült hús, etc.
Nekünk ez 2-3 napig kitart.
Valamint ott a rakott krumpli, az sem egy drága étel és szintén napokig elég. Legalábbis nekünk.
a mindmegette.hu oldalon vannak kategóriák.
Szemezgess ott, én is így teszek mindig :]
Krumpli:
krumplileves, krumplistészta, krumplifőzelék
Hús: egyben vegyél meg egy nagyobb darabot, amikor akciós, pl. combot, az elég jó áron van, lehet belőle csinálni pörköltet, gulyáslevest, palóclevest, a levesekhez másodiknak tésztát.
Úgy tudsz legjobban spórolni, ha egy hétre előre összeírod, mit főznél, és összeadod a hozzávalókat. Így kalkulálni is tudsz.
Sajtos tészta.Tescoban lehet venni carbonara szószt 100 ft egy csomag amihez fél liter víz kell és kész is van 2-3 perc alatt.Főzelékek: burgonya,bab, tök,zöldbab stb..
Lapcsánka,palacsinta,darás metélt,lángos,fánk.Olcsóbb árfekvésű párizsiból rántott parizer,rizzsel.Pásztortarhonya
Dödölle. Isteni finom!
A burgonyát annyi sós vízben megfőzzük, amennyi éppen ellepi. Ha puhára főtt saját vizével összetörjük.Annyi lisztet adunk hozzá állandóan kevergetve, amennyit a borgonya felvesz, vigyázva, hogy se csomós se ragacsos ne legyen.
A felaprított hagymát egy kis olajon megpirítjuk, majd az ebben megmártogatott kanállal kiszaggatjuk a dödöllét és megpirítjuk.
káposztás tésztát főztem ma. tésztát kifőzöd.
a kápit lereszeled, lábosba beteszed, kicsi olaj, kicsi só, pici bors, több cukor, és addig pirítod, míg aranybarna nem lesz. Utána összekevered a tésztával, ha kell, még tehettek rá cukrot, vagy a férjem jobban borsosan eszi, azt is lehet.
Amúgy a tészta, krumpli akármivel laktató, és finom, olcsó...
jaja, ez a sajnos gyesen vagy tényleg úgy jön ki, mintha sajnálnád, hogy gyereked van..:-DDDD de biztos nem így gondoltad...ugye?
:) utolsó vagyok.
Hát én még nem tudom milyen,(de sejtem) most kapom majd az első adag GYES-t, eddig gyeden voltam.
Én visszamegyek mellette 4 órában, mert 25rugóból tényleg éhen hal az ember...Te nem tudsz visszamenni?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!