Egészséges ha 3 éves kisfiam saját magának felállítja a kis kukiját?
Figyelt kérdés
Addig moncsolja addig simogatja húzogatja míg pár másodpercig áll a kukija, s mikor észre vesszük és rászólunk akkor el szégyenli magát és abba hagyja. ez általában akkor szokta csinálni mikor nincsen rajta se bugyi se semmi. A nagy melegben is kénytelen voltam rá bugyikát rá adni mert ha meztelenűl van akkor a kukijával játszik. Nem szoktam engedni neki hogy ilyesmit csináljon amint észreveszem rászólok és ha újra csinálja akkor bugyit adok rá.Arra lennék kíváncsi hogy más gyermeke is csinál-e ilyet?2012. szept. 8. 14:30
11/14 anonim válasza:
Nem gond sok gyerek csinálja,lányok is.
De tényleg nem szabad rászólni,ilyenkor el kell terelni a figyelmét.
12/14 anonim válasza:
Az én kisfiam 8 hónapos korában fedezte fel fürdés közben. Úgy tépte, cibálta, rángatta, hogy már nekem fájt! :) De neki nem. Pont azért mert még nem úgy érzi azt a testrészét, mint majd felnőtt vagy érett korában. Biztos érez valamit de annak semmi köze a szexualitáshoz. Akkor én is aggódtam emiatt, de a védőnőm megnyugtatott, hogy ez így rendben van. Most 14 hós, és már nem nagyon csinálja. Néha csak. Akkor hagytam neki, ha nagyon "rágerjedt" mint egy kedvenc játékára, akkor elvettem a kis kezeit, és eltereltem a figyelmét valami játékkal. Gondolom egy 3 évesnél már másként van ez, de annak sincs különösebb jelentősége még. Szégyenérzetet semmi pénzért ne kelts benne, hisz nem bűnt követ el. De azt valóban ne hagyd, hogy állandóan birizgálja, vagy társaságban tegye ezt. Véleményem szerint a gyerekek legtöbb hasonló problémájára a "figyelem elterelő hadművelet" a legjobb megoldás.. legyen az hiszti, vagy kukizás stb
13/14 anonim válasza:
A mi 3évesünk is csinálja. Egyedül tisztítja meg, felhúzza, és mondja: Ott van a lila-piros. Mások előtt nem engedem én sem, de ha meztelen van, sokszor csinála, simítgatja.
14/14 anonim válasza:
Ismerkedik a testével, gyermekpszichológusok szerint ez teljesen normális: ilyenkor alakul ki a testséma. Most fedezi fel, meddig terjednek a teste határai. Nem gond, 3 éves kor körül gyakori jelenség. Sőt, ha nem csinálná, az jelentene fejlődési zavart. Majd kinövi. Ja, és annyi, hogy rászólni rá kell, hogy mások előtt ne csinálja, meg ne csavargassa, mert fájhat neki. El kell neki magyarázni, hogy igen, ott van, de nem arra való, hogy játsszon vele, hanem hogy pisiljen. Csak ne úgy rohanjuk le, hogy szégyellje magát, mert abból később pszichés gondja lehet, pl. túl félénk, visszahúzódó lesz, vagy majd felnőtt korában lesz valami komplexusa, ki tudja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!