2 év koruli gyerkocot hogyan szoktattot le a hisztirol, akaratosságról? A szép szó, figyelemelterelés nem használ.
3 éves és még tart az üvöltős korszak.
Nálunk az vált be, hogy leguggolok hozzá és nyugodtan elmagyarázom mi, miért, hogyan... Ez sem mindig jön be.
Amúgy meg figyelmen kívül hagyom a hisztit, ha azt mondtam nyomás fürdeni, akkor nyomás... ha hisztizik, ha nem.
Nehéz elhinni ilyenkor, de az számít, hogy hogyan és mit kommunikálsz. Van egy ilyen hasznos kommunikáció fajta, amihez nagyon sokat kell nekünk is változni, de megéri: EMK - Erőszakmentes Kommunikáció. Keress rá :)
Kitartás.
Nálunk az vált be valamennyire, hogy elkezdtem neki okos nagyfiús meséket mondani, amiben visszaköszönt a hisztije, aztán rájött az okos nagyfiú, hogy butaságot csinált és nem csinálta többé. Ő is okos nagyfiú akart lenni, mindig mondjuk is neki. De nálunk is voltak csúnya hisztik.
Mikor egy döbbenetes hiszti után ruhástul lezuhanyoztam, úgy döntöttem, nem akarok többet ilyet csinálni. Tettem a hűtőre egy papírt, amire rajzoltam egy utat, és egy hűtőmágnes rollerezik rajta előre. Ha az elejére ér, nézhet picit mesét. Ha nem ér előre, nincs mese. Csak akkor megy a roller, ha jól viselkedik. Ha hisztizni kezdett, csak a táblát emlegettem és abbahagyta.
Amúgy meg ha még mindig hisztizik, felküldöm a szobájába, kb 2 perc alatt megnyugszik már és bocsánatot kér. Ezt kb 6-8 hónap értem el.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!