Mi erről a véleményetek? Ovis beszoktatás helyett otthagyás?
Kisfiam ma volt először oviba. Párom és én is mentünk és a 1,5 éves kislányunkat is vittük. Párom 10kor eljött a kislányunkkal. Én kismamaként ott maradtam, megvártam az ebédet, majd hazahoztam a fiamat.
Úgy volt, hogy a párom szoktatja be a kisfiamat a héten. Erre közli, hogy holnapra visszahívták dolgozni. Beviszi 7,30-ra a fiamat és otthagyja.
Teljesen ki vagyok akadva. Én nem tudok menni terhesen, kistesóval, mert ma is nagyon elfáradtam abban a 4 órában.
Ráadásul holnapra önkormányzati ügyintézésem lenne 10kor.
Mi van ilyenkor????
Így kiszúr a kisfiával, mert ma igaz, hogy jól elvolt a fiam, de látott minket. Holnap meg csak úgy otthagyja.
Ovi fél órára van tőlünk gyalogút.
Mit csináljak??????
Nincs segítség, senki. Az önkormányzat-ovi félóra buszút legalább. A kerület két szélén van.
Lehet, hogy úgy csinálom, hogy az önkormányzat után megyek. És akkor 11-re megyek, de akkor is legalább 1 órát kell még várni és nem rossz nagy hassal, 1,5 évessel ezt végigcsinálni.
De az zavar, hogy erre készültünk hetek óta, erre már hétfőn átver a párom.
Nincs pótolhatatlan ember a munkahelyről. Úgy gondolom.
Ma reggel bevittem a 3.5 évesemet az oviba (első napja, tavaly még nem járt), jött velem a 22 hósom és a 7 hetes babám, a férjem már fél hétkor elvitte az 5.5 éves ikreket, úgy mit mindrn reggel.
Nem, nem látom értelmét ottmaradni a gyerekkel, mert minél kisebb átmenettel kell megszoknia ezt az új élethelyzetet. 8-ra vittem, fél kilenckor már úton voltam hazafelé.
Hát a kifáradós részről nem mondok véleményt...mert mennem kell krumplit ásni...
Az én anyukám dajka, szokta mondani hogy igen,általánosságban a szülők részéről ez a beszoktatás: ott vannak a gyerekkel,de az rájuk se figyel,csak játszik és ismerkedik mindennel.Ehhez meg nem igazán kell a szülő ott üldögélése.
Jó,persze,van olyan gyerek aki nem díjazza a közösséget,és nem olyan nyitott egyből,de ebből van kevesebb szerencsére.
Ha a gyerkőcöd már egy nap elvolt egyedül,hidd el holnap is ellesz,nem kell hozzá szülő.
Mellesleg nálunk, mivel hogy faluban lakunk,busszal viszik a gyerekeket reggel az oviba. /7km-re van az ovi,a kövi településen/,így nincs is beszoktatás.
Akkor nem aggódom a lelki részén. De akkor is zavar, hogy a párom ennyire tojik ránk.
Nem fizikai munkás, neten keresztül is el lehetne intézni a dolgát, ill. most bemennie, de ő inkább neten játszik jelenleg.......
Ha az oviban ez a rendszer, akkor azért "illik" hozzá alkalmazkodni.
Viszont: második nap már eleve úgy szokták csinálni, hogy a beszoktató szülő kicsit kimegy a csoportból, esetleg elmegy 1-2 órára.
Szóval szerintem megoldhatjátok, hogy elmész a kicsivel, játszotok az udvaron addig, közben elintézed az önkormányzatos ügyedet is, de a nap nagyobb részében ott vagy a közelben - nem feltétlenül a csoportban, csak az épületben. Nálunk 2-3. napon már eleve így volt, nem kellett bent lennem a csoportban! Ez pedig akár picivel is megoldható.
Igen, kellemetlen, hogy ilyen a párod. A z én férjem is a munka hőse:)
Mi szerdán mehetünk először az oviba.
Nálunk nincs beszoktatás, bemegyek, megmutogatom mi hol van, és jövök haza.:)
Próbálj egy B verziót felállítani, ne keseregj.
Nem barátkoztál össze egy anyukával, aki vigyázna addig a kicsire, amíg te intézkedsz?
Mégis egy nagyszülő nem kerülne elő?
Vagy egy olyan személy, aki vigyázna a gyerekre? Bébiszitter?
Az önkormányzatot meg akkor is felhívnám, lehet mégis lenne közelebbi másik időpont. Látatlanban mondod, hogy nem lehet.
Ráadásul lehet másik kerültben van időpont közelebbi, nem fontos a saját körzethez menni. stb...
Egy lassan 3 gyerekes anyuci legyen kreatívabb:)
DIREKT beszélte meg, hogy holnap reggel 8-ra bemegy dolgozni.
Ma is mehetett volna 13kor.
Már reggel idegbeteg volt, egész úton csapott-vágott, fogalmam sincs, hogy miért. Amikor beértünk, nem vártak tárt karokkal, be kellett mennem a csoportszobába, beszélni az óvónénivel, hogy jöttünk, mit hogy tegyünk.
Párom kiakadt, mert szerinte körbe kellett volna minket ugrálniuk.
Kész röhej. És lelépett 10kor, csak úgy, se kaját, se ennivalót nem hagyott nekem, elhúzott babakocsistul, szó nélkül.
DE az a gond, hogy régi fajta buszok járnak rendszeresen, nehéz a babakocsit feltennem, ezért is lett volna jó most az önkormányzatot elintéznem, nem gyerekestül, nem terhesen buszra cipelni a babakocsit.
NINCSENNEK nagyszülők, nem érdeklik az unokák egyiköjüket sem. Egyik részről a 2. fiatalkorát éli az új fiatal nőjével, másik részről "öreg vagyok már a nagymamasághoz" és ennyivel letudva. A környék anyukáinak ugyancsak most kezdte az ovit a gyereke. 1,5 éves gyereket pedig nem bíz az ember nagyon idegenre. Hisz nincs el senkivel, hisz senkit nem ismer.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!