Mennyi idősen tudott rendesen a gyereketek 1-10 számolni?
Figyelt kérdés
2012. szept. 1. 22:49
11/16 anonim válasza:
Azért nem olyan nehéz különbséget tenni a _számolás_ és "felsorolni a számokat" között.
„Azt a tálat kéred, amiben hat keksz van, vagy amiben négy? És mi történik, ha összeöntjük őket? Több kekszünk lesz?” Az ilyen feladatokkal már tulajdonképpen az összeadás fogalmát kezdjük megértetni a gyerekkel. A kivonást is lehet gyakoroltatni: „Öt babánk van, mindegyiknek van egy tányérja, de csak ketten ettek, így két koszos edényünk van. Ezeket tegyük félre, hány tiszta tányérunk van?”
12/16 anonim válasza:
2 éves és 3 hónapos volt, szedte a málnát, én hívtam, hogy menjünk be, nem jött, mondtam, hogy 3-ig számolok, és jöjjön. Elkezdtem 1,2, erre hallom, hogy mondja a gyerek, hogy 3,4,5,6,7,8,9,10.
13/16 anonim válasza:
2,5 éves a fiam, 6-ig elszámol már vagy egy éve, de még nem léptünk tovább :-) 6-tól 10-ig is mondja a számokat, de változó sorrendben :-)
14/16 anonim válasza:
4 éves a fiam,sorba nem tudja elmondani a számokat,belekeveredik,de a dobókockán lévő számokat amikor mutatom,jól mondja és mutatja az ujjával is.Mikor kérem,h mutassa pl. 7-et az ujjaival,megmutatja.
15/16 anonim válasza:
3 éves a fiam, ismeri a számfogalmat. Meg tud számolni dolgokat, ha mondom, hogy hozz ide ennyi, vagy annyi kisautót, idehozza hiba nélkül. Olyan 2,5 éves korában kezdte sorolni a számokat, aztán lassan már számolt, pl. mikor mentünk a buszmegállóba, akkor számolta az oszlopokat, vagy vannak az út mellett betontömbök, azokat is számolja. 15ig tudja (annyi a házszámunk, így addig simán megszámolja a dolgokat), 20ig ismeri a számokat (16-20ig keveri).
16/16 anonim válasza:
Másfél évesen már elszámolt 10-ig, de magát a mennyiséget háromig érti. Most 2 éves.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!