Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Olyan szulokhoz szol a kerdese...

Olyan szulokhoz szol a kerdesem, akik kulfoldon elnek, es nem beszelik az ottani nyelvet?

Figyelt kérdés
Szoval kisfiam jovo osztol oviba fog jarni.Kulfoldon elunk,1 eve,de sajnos meg nem megy a nyelv,igy a kicsi sincs honnan tanulja.A kerdesem az,hogy ti milyen nyelvu oviba iratnatok a gyereket?Talaltam egyetlen 2nyelvu ovit,de az messze van tolunk,viszont nekem konnyebb lenne,hisz az ovonokkel legalabb tudnek magyarul beszelni.Ferjem munkahelye mellett pedig 2 ovi is van,ahova o tudna vinni,es delutan kihozni,sokkal praktikusabb lenne,csak az itteni,es nem tudom,hogy melyik lenne a jo dontes.Lehet korai meg egy kicsit ezen gondolkodni,de gondolom itt is sokkal elobb be kell iratni a gyereket oviba,szoval most nagy dilemmaba vagyok.Tapasztalatokra lennek kivancsi.Kerlek segitsetek!
2012. szept. 1. 13:35
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

Mindéppen a közelebbit válaszatám, a gyerek megtanúlja a nyelvet, majd idővel te is!

Ha suliba megy majd ott már tudnia kell a nyelvet!

Na meg neked is egyszerűbb lesz dolgozni járni ha nem a távolabbi oviba kell vinni hozni.

Valamint ha elhelyezkedsz, munkahelyen te is könnyebben megtanulod a nyelvet!

2012. szept. 1. 13:40
 2/5 anonim ***** válasza:
100%
Ismerősöm több gyerekkel vágott neki külföldnek. Nem volt lehetősége csak a helyi oviba, suliba íratni őket. Az ovis először nagyon félős volt, nehéz volt, hogy nem értette, de év végére már beszélte a nyelvet ovis szinten.
2012. szept. 1. 13:44
 3/5 anonim ***** válasza:
100%
a kicsik hamar tanulnak, mindenkepp a kulfoldi oviba iratnam, igy mire sulis lesz beszeli a nyelvet. en amondo vagyok hogy minden alkalmat meg kell ragadni ahol gyakorolhatja illetve ti is a nyelvet mert kulonben sosem tanultaok meg az adott nyelven beszelni.
2012. szept. 1. 14:36
 4/5 anonim ***** válasza:
Én is a külföldi oviba járatnám a helyedbe. Amíg ovis, nem baj ha te nem beszéled a nyelvet, de ha már suliba megy, akkor jól jön, mert segíthetsz neki a leckében. Addig meg bőven megtanulsz. Ő is jobban elsajátítja az idegen nyelvet a külföldi oviban a külföldi ovónőktől, mint a kétnyelvűben a magyaroktól. Nekem is volt régen ugyanilyen dilemmám, amikor külföldön laktunk, de közben haza kellett jönnünk és azóta magyar oviba jár. Melyik országban éltek?
2012. szept. 3. 16:19
 5/5 anonim ***** válasza:
az en kislanyom masfel evesen kerult bolcsibe kulfoldon. mindent ertett magyarul es mar kezdett is gagyaraszni . amikor bekerult elhallgatott egy darabig azt hiszem 3-4 honapig se magyar se az idegen nyelv. most 2.5 eves es beszeli az idegen nyelvet. erti a magyagyart de spanyolul valaszol. itt elunk ,most az a fontosabb hogy sulira tokeletesen ertsen es beszeljen.
2012. szept. 3. 21:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!