Vennél egy elsősnek mobiltelefont?
Az ismerősömék kisfia tavaly (ötévesen) már azzal büszkélkedett hogy szülinapjára laptopot (igazit) és falra szerelhető tévét kapott, tegnap meg azzal szaladt ide, hogy az iskolába kapott egy mobiltelefont és mutatta hogy milyen jó zenék vannak rajta.
Csak szerintem nem jó a gyereknek az ilyen fokú elkényeztetés? Ismerem pici baba korától, egy roppantul értelmes gyerek volt, és hogy nem foglalkoztak vele, inkább lenyomták a tévé meg a gép elé, hát teljesen a visszájára fordult.
Amúgy hozni-vinni fogják autóval az iskolába, így nem tudom megérteni a telefont.
Ti mikortól vettetek a gyereketeknek mobilt?
a nagylányom 2.-ban kapott igazit
1. apjától karácsonyra (előtte váltunk el)
2. egyedül járt haza a suliból
a fiamnak középsőben volt (az én régi telcsimet kapta meg sim kártya nélkül:-) játszott vele és zenét hallgatott rajta
igazit majd másodikban kap majd mikor már külön iskolába járnak a lányommal és egyedül jön/megy a suliba
Én úgy 9-10 évesen kaptam egy használ telefont,ami a szüleimé volt, de csak mert kórházba mentem egy hétre, és ezen is eltudtam őket érni. Normálisan 15 éves koromban lett igazi telefonom, amit még most is használok. Egy teljesen egyszerű Sony Ericsson, de hasonlóan okos mint a mostaniak és nagyon strapabíró. Megtehetném hogy cserélem, nem nagyon szeretem.
Én akkor adnék a gyerekemnek telefont, ha más városban tanulna mint ahol én vagyok. Legalsó korhatár 12 év. De akkor is egy normálisat, nem egy érintős nagyon drágát. Ha meg emiatt kinézi más, hát akkor az mehet ahova szeretne.
Szia!
Az én fiam is elsőben kapott telefont,mert 4 naponta fél-egy órát egyedül van itthon,amíg apa elmegy dolgozni,és én hazaérek a munkából.
Ha nem lenne soha egyedül,akkor nem kapott volna.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!