A táborokban (cserkész, iskolai egyéb) miért veszik el a mobiltelefont, és adják csak ki napi 10-20 percre?
Egy tábor nem arról szól,hogy a gyerek,egy nap alatt hány órát tud a mobilon lógni,hanem, hogy milyen jól tölti a szabadidejét. vagy már annyira mindenki a mobilon lóg,hogy mobilos tábort kell szervezni? Nem is lenne rossz ötlet.
Persze nem akartam bunkó lenni,csak válaszoltam. Annak idején nálunk mobil se volt. Ha a szüleink akartak velünk beszélni,fel kellett hívni a tábort és adtak egy időpontot,amikor minket vissza tudtak hívni.
Az előttem szólók tökéletesen leírták!
Ellophatják, vagy a gyerek egész nap a szüleit hívogatja (vagy fordítva!), esetleg ha olyan a telefon, akkor a neten lóg...
Táborba megy a gyerek, ahol állandóan program van, nem unatkoznak egy percre sem. Minek a telefon?
Nem értek egyet ezzel a dologgal.
1. a gyerekemnek nincs méregdrága mobilja, és internet hozzáférése sincsen
2. ha méregdrága mobilja lenne, és elhagyná, az a mi bajunk, felnőtt emberek vagyunk, nem kell egy táborszervezőnek beosztania a mi pénzünket
3. szeretem, ha bármikor el tudom érni a gyerekemet. ez nem azt jelenti, hogy percenként hívom a gyereket, és ő sem minket, de számomra fontos a tudat, hogy akármi van, azonnal el tudjuk érni egymást.
éppen ezért én nem is küldtem soha olyan táborba a gyereket, ahol ilyen megkötések vannak, mert szerencsére nem minden tábor ilyen. a tábor azért van, hogy a gyerek jól érezze magát, nem azért, hogy úgy kezeljék, mint egy börtönben (mert ott van korlátozva a telefonhasználat ilyen módon).
Egy szülőnek meg kell bíznia annyira abban a vezetőben, akivel elengedi a gyerekét, hogy nem érzi szükségesnek azt, hogy a gyereknél legyen telefon. (Ráadásul, ha a gyereknél van is telefon, akkor is a játékoknál stb. programoknál el kell vele tetetni, hogy nehogy összetörjön, tönkremenjen a zsebében...és akkor ugyanúgy nem éred el.)
Ezekben a táborokban van egy telefon szám (valamelyik vezető telefonszáma), amit bármilyen probléma esetén fel lehet hívni és kapcsolatot tud teremteni a szülő a gyerekkel.
Utolsó: kiváncsi lennék, hogy te kit okolnál először, ha eltűnne vagy elromlana a gyereked telefonja egy ilyen táborban...
Miért kell a telefonja ahhoz, hogy jól érezze magát? Rengeteg program, egy perc sincs, amikor unatkozna. A gyerek nem úgy fogja fel, mint "börtöni körülmények", ha a szülő nem így reagálja le...
Mellesleg a szülőnek eleve kellene annyi eszének lennie, hogy kisebb gyerekkel nem küld telefont egy táborba és fel sem merül az elveszik vagy sem kérdés.
Én tizenöt évvel ezelőtt voltam táborozni. Lehetett volna lehetőség hazatelefonálni, de nem akartam. Inkább vettem egy képeslapot a postán, és írtam rá szépeket, hogy mit csinálunk, mi volt az ebéd, melyik fiú kötekedős.
Gondolom, nem azért mész táborozni, hogy a neten lógj. Jól is teszik, hol elveszik. Már telót sem azért hordanak a gyerekek, hogy a szülőjük elérje őket, hanem, hogy netezzenek meg zenét hallgassanak. Fölösleges. Vagy akkor, ne menj táborba!
Én olyan táborba megyek (és voltam már kétszer), ahol egész hétre elveszik, és nem adják ki. :) És ÉLVEZEM. Végre egy hét, amikor nem zargatnak minden este a szüleim, végre egy kis nyugi. :)
16L
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!