Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » A kislányom (4 éves) megüt!...

A kislányom (4 éves) megüt! Hogyan kezeljem? Mit csináljak, hogy ne tegye?

Figyelt kérdés
Egy pár hete kapott rá erre, ha valamiért például megszidom (mert egyébként sokszor direkt "szórakozik" velem, a hisztikről már ne is beszéljünk) vagy valami nem tetszik neki, amit csinálok, azt mondja, hogy nem szeret, és durcás képpel még meg is üt. Néha kétszer egymás után is. Teljesen tanácstalan vagyok, mit kellene tennem? Üssek vissza (soha nem verem!!!)? Játsszam el, hogy meg vagyok bántva? A magyarázattal már próbálkoztam, hogy ez nem szép dolog, megütni anyát, hisz én se bántom őt! De nem használt a magyarázat!!! Pedig határozott és szigorú anya vagyok szerintem, de ez kifog rajtam, komolyan!
2012. aug. 27. 13:37
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
100%

8assal értek egyet.

@kérdező: ha a szomszéd gyereket soha nem ütötték meg, akkor az oviban,játszótéren tanulta el a verekedést. A gyerekek nagyon nagy hatással lehetnek egymásra, és sajnos a rosszat százszor gyorsabban eltanulják egymástól, mint a jót. Ha az egyik verekszik, a te gyereked jogosan meg fogja védeni magát. Hiába neveled dícséretesen a gyereke otthon, ez be fog következni,ha a gyereknek van egy kis esze. Sokat gondolkodtam rajta, hogy ilyen esetben milyen tanáccsal lássam el gyerekem. Menjen árulkodni? Futamodjon meg, és ne védje meg magát? Üssön vissza csak ne lássa az óvónéni? ők még nem tudnak észérvekkel megoldani egy konfliktust,ehhez még jópár év kell nekik. Szerintetek mit mondjak neki?

2012. aug. 28. 15:19
 12/12 anonim válasza:

én nagyon gyerekverés ellenes vagyok tényleg imádom a gyerekeket de néha másra nem hallgatnak!!!

a gyerekek nem hülyék nem szabad túl engedékenynek lenni velük mert kihasználják és elkényeztetettet kis békákká válna nagyon hamar :D de tényleg az előzők közt komolyan gondolták hogy egy 4 éves kislányt hosszútávon érdekel hogyha nem csinálhat valamit annál inkább rosszalkodni fog nem lehet egy gyereket felnőttként kezelni ellenben ilyen kis korban nem árt egy csöpp kis "kegyetlenség" félre értés ne essék ne üssük de ha megüti anyát igenis rá kell csapni a kis kezére és meg kell szidni, idősebbeknél a káromkodásért és pofátlanságért is nem árt ha meglegyintjük azt a gyereket 2-3 lehet bepróbálkoznak de

4-szerre már tudni fogja merre hány méter

a gyerekek azért gyerekek hogy mindezzel bepróbálkozik nekünk kell megszabni a határokat

2014. nov. 11. 16:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!