Hogy kezeljem a kislányom barátját, aki verekedős és nagyon irigy?
Arról van szó h van köztük 6 hónap és a kisgyerek minden alkalommal bántja a lányomat,elvesz tőle minden játékot.Visszafele ez szinte egyszer sem fordúlt még elő.
2 éves ill.19 hónapos gyerekekről van szó.
Születésük óta ismerik egymást és napi szinten vannak együtt.
Nekem ez kezd kicsit sok lenni.
Újabban már nem is szeretném ha együtt lennének de a gyerekek nagyon hiányolják egymást.
Az enyém kezd félni tőle.De azért mindig kéri hogy találkozzanak.
Kellemetlen,mert a szülők gyerekkori barátok .mármint mi.
De én egyre nehezebben tűröm ezt a viselkedést,sajnálom szegény babámat!
Mit tennétek ilyen helyzetben ill. járt valaki hasonló cipőben?
Nálunk is hasonló a szitu,én rászólók a kissrácra finoman,hogy nem szabad,ha anyukának nem tetszik akkor szól. általábban veszi a lapot.
Ha akkor sem adja vissza a lányomnak amit elvet töle akkor kiveszem a kezéből.
Voltam előadáson, szakemberek tartották és ők azt mondták bizony vannak ilyen gyerekek, akik verekedősek. Nem nevelés kérdése, nem a szülő hibája, egyszerűen ilyenek.
Hozzájuk, ha megy egy ilyen gyerek és anyuka szól, hogy verekedős, akkor figyelnek rá a gondozók külön és amint emeli a kezét akármi, megfogják, átölelik, megszertgetik, elmondják mennyivel jobb szeretni, mint verekedni és beszélnek vele, adja vissza a játékot. és ők azt mondják, hogy hamar célt lehet érni vele és tényleg leszokik a verekedésről.
De ha rászólsz és netán megvered, akkor pont az ellenkezőjét éred el, mert valódi gyűlöletet, aggresszivitást válthatsz ki a gyerekből.
Azt mondták a pozitívumait kell kiemelni és akkor azok kerülnek előtérbe,.
Nem tudom, megmondom őszintén, én még nem találkoztam ilyen gyerekkel. De elgondolkodtam azon, amit mondtak, hogy lehet igazuk van és akkor megértéssel közelednék és próbálnám erősíteni mennyivel jobb nem verekedni.
Nálunk egyébként bevált még (persze nem tudom milyen az anyuka vagy te)mikor a nagyobbik fiam nem bántotta igazán, de kikapta a kistesója kezéből a játékot, meglökte, odacsapott, hogy minden játék előtt megbeszéltük mit nem csinál és esténként lefekvésnél átbeszéltük, ma miért jár dicséret? És sorolta, nem bántottam a Zalánt, odaadtam neki a játékot (mai napig egyébként kérdezi, na ügyes vagyok, hogy odaadtam a kisautót-és akkor megdicsérem)nem löktem meg.. És tényleg nem.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!