Ti milyen sűrűn "passzoljátok" le a gyereket a nagyszülőhöz?
Bátyáméknak van egy 4 éves kislányuk. Heti szinten többször is jönnek hozzánk napközben, és az unokahúgom elég sűrűn kitalálja, hogy itt szeretne aludni. (még a szüleimmel lakom)
A kislány így egy héten akár 4 napot is itt tölt.
Ne értsétek félre, szeretem őt, de nekem ez egy kicsit sok. Nem lehet őt egyedül hagyni, nem játszik el egyedül. Mindig körülötte kell ugrálni. Mivel én vagyok a fiatalabb, így valamiért velem szeret lenni, tehát elég sokat lóg a nyakamon. :)
Egy Tv van a lakásban, és azon ő mindig mesét akar nézni. De nem nézi ám, csak alapzajnak kell, hogy menjen. Egy nyomorult filmet nem lehet nézni, amikor itt van, mert ha rászólok, hogy nem is nézi a mesét, és kiszedem a dvd-t, akkor persze kitöri a hisztit.
Munkanélküli vagyok, szóval mindig ráérek, de azért nem az minden vágyam, hogy az unokahúgomra vigyázzak a hét felében. Ráadásul édesanyám is beteg, egyedül nem képes sehova menni, mindenhova kísérgetni kell. Boltba is, és orvoshoz is (elég sűrűn kell mennie) velem szokott menni, mert én most ráérek. Azért ez is kicsit megterhelő. Főleg, hogy általában sosem kérnek meg dolgokra, hanem csak kiosztják a feladatot és kész.
Szerintem egy kissé pofátlanság az is a bátyámék részéről, hogy nincsenek tekintettel rám, és úgy gondolják, hogy én úgy is ráérek, ingyen dadának használnak.
Már mondtam többször is édesanyámnak, hogy számomra ez megterhelő, de sajnos ő az a fajta nagymama, aki szerint a nagymama feladata az, hogy az unokát kényeztesse, a szülei pedig neveljék. Tehát semmiért nem szól rá, mindent ráhagy, és nekem sem segít túl sokat, hogy kordában tartsa a gyereket.
Most is érte kell mennem, mert szólt a sógornőm, hogy itt akar aludni. Tegnap délután vitték haza.
Azért kérdezem, hogy nálatok ez hogy megy? Ez az alap, vagy tényleg túlzásba viszik a bátyámék? Szerintem nekem nem lesz túl sok lehetőségem a gyerekemet majd lepasszolni hozzájuk...
Köszönöm! (és bocsánat a hosszáért!)
Teljesen igaza van az utolsónak!
SZÓLNOD KELL, semmi joguk így kihasználni téged! Pláne, azért mert te most nem dolgozol. De így hogy tudsz egyáltalán majd munkát keresni, dolgozni?
Tiszteletben kell tartaniuk, hogy te is ember, felnőtt vagy, és mégha a szüleiddel is laksz, jelenleg nincs munkád, viszont van saját életed!
Az az igazság, hogy teljesen rátokszoktak bátyádék és erről szüleid és Te is tehetsz. Tudom, hogy eleinte újdonság a családban az első unoka, unokahúg/öcsi, ezért alakulhatnak ki ilyen helyzetek később.
Sajnos, a nagyszülők pedig MÉG AKKOR IS RÁBÓLINTANAK A GYEREKLEPASSZOLÁSRA, AMIKOR NEKIK AZ MÁR TERHES - AKÁR EGY PICIT IS. És úgy meg, hogy ott vagy te,a jolly joker, ez mindenkinek szuper jó - csak neked nem!
Ne haragudj, hogy így kikeltem magamból, de SAJÁT TAPASZTALAT mondatja ezeket velem. Én 2 év után kezdtem "leépíteni" (programom van, tanulok stb.) tesóm ilyen jellegű dolgait, mert akkor már páromnak is elege volt. Csak így meg a szüleimmel pótoltak, akik már addigra is leterheltek voltak.
Ja, és arról ne is álmodj, hogy "visszakapod" majd a bébiszitterkedést a te gyerekednél. Elég egyértelmű: 'hát ők már a saját gyerek mellett, hogyan tudnának menni hozzád, vigyázni a tiédre stb.'
Szóval: próbálj beszélni szüleiddel, bátyáddal (a lepasszolásról, nevelésről is) és szép lassan építsd le magad. Egy idő után észre fogják venni, hogy neked is van külön életed, nem pedig ügyeletes, állandóan pattogtatható ingyen gyerekcsősz vagy, és félig sem a te gyereked (ha heti 3 napot te vigyázol rá)! (Így egyébként minek kellett nekik a gyerek?!?!)
az én fiam lassan három éves,és kb egy hónapja aludt először máshol úgy,hogy mi nem voltunk ott.bölcsiszünet volt,mi dolgoztunk,így Mamázott.a három hét szünet alatt kb öt éjszakát nem aludt itthon.nekem nagyon hiányzott,de ő nagyon jól érezte magát.szerencsére Anyukám neveli,nem hagy rá mindent,ott is megvannak a szabályok.
én biztos nem tudnám heti négy napon másra bízni,nekem nagyon hiányozna,meg másnak is van élete,így nem várható el,hogy mindig az én gyerekemre vigyázzon.
Köszönöm a további válaszokat is!
Azért kicsit meredek lenne pénzt kérnem a felügyeletért a saját testvéremtől. :)
Ma is felkelt a kislány, és kijelentette, hogy egész nap itt akar maradni. Édesanyám persze rögtön mondta neki, hogy jól van, de én meg fogtam magam elkezdtem öltöztetni, és szépen hazavittem. Persze bedurcizott, de tényleg sok, hogy mindig az van, amit ő akar.
Próbálok most már keményebb lenni.
Sógornőm agyerek két éves kora óta dolgozik, így mondhatni azóta én vigyázok rá. Nemrég született meg a második baba, és már most mondta, hogy itt is vissza akar menni két év után. Csak nem tudom, hogy ki fog ugrálni neki a két gyerekért, hogy fogja hajnalban elhozni hozzánk, mert ugye remélem addigra dolgozni fogok.
A kislányt így is sokszor én viszem oviba, mert bátyámmal felváltva dolgoznak, szóval olyankor is nálunk alszik, mert reggel fél 5-től fél 7-ig nincs senki a lakásban.
Munkát tudok keresni, sokáig fenn maradok, és akkor szoktam böngészni. Épp pénteken hívtak, hogy lenne egy meló egy szoliba, szurkoljatok, hogy összejöjjön! :D
Még egyszer köszönöm mindenkinek, aztán igyekszem kiállni magamért.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!