Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Sebtapaszt hogy távolítjátok...

Sebtapaszt hogy távolítjátok el, hogy ne fájjon annyira, ha beleragadt, "belegyógyult" a sebbe?

Figyelt kérdés
Köszönöm!
2012. aug. 26. 14:24
 1/10 anonim ***** válasza:
100%
Próbáljátok fürdésnél vízzel, akkor le is ázik valamennyire.
2012. aug. 26. 14:25
 2/10 anonim ***** válasza:
100%

leáztatom én is

majd óvatosan szedegetem le

2012. aug. 26. 14:26
 3/10 A kérdező kommentje:

Köszönöm!

Szóval simán a víz majd segít ezen? Fájlalta nagyon amikor tegnap megpróbáltam leszedni, így még maradt! A ma esti fürdés alatt talán leázik akkor! Remélem.

2012. aug. 26. 14:40
 4/10 anonim ***** válasza:

Ha beleragadt a sebbe, az alvadt vérbe, akkor igen, valahogy ki kell áztatni, különben az egész sebet letéped. Elvileg erre a híg hidrogén-peroxid jó, de a víz is működik.

Amúgy a kötést előbb-utóbb mindenképpen elengedi, amikor a seb begyógyul teljesen, és a var leválik.

2012. aug. 26. 14:43
 5/10 anonim ***** válasza:
Arra vigyázz, hogy ha még nem gyógyult be teljesen, akkor a hoszas áztatás a friss sebet is kiáztatja.
2012. aug. 26. 14:44
 6/10 A kérdező kommentje:

Köszönöm a további válaszokat is!

3 napig kellett rajt hagyni a tapaszt,(ez tegnap este telt le) mert elég mély lett a seb sajnos!

Az állán van a seb!

Remélem valahogy lejön majd a fürdinél!

Vagy hagynunk kéne tovább? Ahogy írja egyikőtök, hogy, nehogy még felszedje a sebet is - ettől én is tartok!

2012. aug. 26. 14:55
 7/10 A kérdező kommentje:

Ha nem jönne le, a híg hidrogén-peroxid a gyógyszertárban beszerezhető?

Ill. valamikor magától is elengedné talán?

2012. aug. 26. 14:57
 8/10 anonim ***** válasza:

ha esetleg kiázik a seb akkor betadin és fedőkötés

mind a két nagyobb gyerekemnek van heg a állán :-)

össze is varrták nekik :-(

nekem anno ezt mondta a doki : lényeg h ne legyen teljesen letakarva a seb de védjük h ne menjen bele semmi sem

2012. aug. 26. 14:59
 9/10 A kérdező kommentje:

Köszönöm Neked is!

Betadine sajnos nincs itthon!

Bepanten fertőtlenítős krém is jó lehet?

Vagy nem is feltétlen kell bekenni?

Jaj.. már előre félek, hogy fog sírni közben.. biztos fáj majd nagyon neki..színte nekem is jár..

Csak ázzon le könnyen..

Köszönöm mégegyszer a segítségeteket!

2012. aug. 26. 15:05
 10/10 A kérdező kommentje:
(jár) - fáj
2012. aug. 26. 15:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!