Hany evesen kezdtek mar nem aludni delutan?
Figyelt kérdés
2012. aug. 26. 00:11
11/12 anonim válasza:
2 éves kora óta nem alszik délután. Egy hónapba egyszer, max kétszer aludt azóta. Aztán volt most nyár elején egy hónap, amikor aludt hetente egyszer. Most kezdte az ovit megint a héten, ma aludt először, de most este elég sokáig fent volt, nem tudott miatta elaludni. Minden nap vittem még ovi után bicajozni, de úgy kell lelőni este. Én is ilyen voltam, egyszer sem aludtam az oviban!!!! Most sem vagyok nagy alvó, soha nem voltam az. Vannak ilyenek is, nem csak én vagyok!!! Nem minden gyereknek kell a délutáni alvás ennyi idősen. Ha a délutáni alvás után éjjel fél1kor tudja az ember lelőni az amúgy fél9kor alvó gyereket (amikor nem alszik délután akkor úgy van), akkor annak a gyereknek nincs szüksége a délutáni alvásra. Én azért időnként egy héten kétszer beküldöm a szobájába, lefekszik és ha egy jó fél óra múlva nem alszik mikor benézek hozzá, akkor kijöhet. Addig is pihen, de ha addig nem aludt el, már biztosan nem fog.
12/12 anonim válasza:
Hatos, ez azért tényleg általánosítás volt. a gyerekem ugyan alszik még délután, de már szerintem nem sokáig, lassan tölti a kettőt. én 3 éves korom után már egyáltalán nem aludtam délután, a tesómék is ekörül felhagytak vele, öcsém még korábban, pedig ő volt a legaktívabb, legpörgősebb. a kisfiam is van, hogy elalszik két órát, de inkább egyet max. csecsemőként napi háromszor fél órát jó, ha aludt napközben. egész nap jön, megy, elfárad többnyire rendesen, délelőtt, délután séta, motor, levegőzés. nem az a tévézős típus. ha nagyon fáradt, akkor esetleg képes végignézni egy mesét, 5 percest, vagy félkómásan ébredés után, de annyi ideje nincs, hogy nyugton ülve egyen valamitt. persze ülve eszik, nem szaladgál, de az etetőszéke egy kupac rom, mert szanaszét tekereg abban is. tehát van ilyen és olyan típusú gyerek. különböző alvásigénnyel, ahogy a felnőttek sem alszanak egyformán és egységesen 8 órát. holott annyi lenne az ideális.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!