Hany evesen kezdtek mar nem aludni delutan?
Lányom 2,5 évesen kezdte, hogy nem akar délután aludni, akkor heti 1-2 alkalommal nem aludt délután.
Most 3,5 éves, reggel 7-kor kel, este 7- kor alszik el. Max. Heti 1x alszik délután.
A lányomat 27 hónapos koráig szoptattam, addig volt délutáni alvás. Utána egyáltalán nem, oviban sem.
A fiam most lesz 3 éves, amíg szoptattam, ő is megbízható déli-alvó volt, azóta ritkán alszik ugyan délután, de csak 4-5 körül álmosodik el, és ha akkor alszik 7-ig, utána az esti alvásból nincs semmi.
3 éves, és pár hete kezdett nem aludni délután. Úgy indult, hogy nyaralni voltunk, lekötötte sokminden, nem tudtam lefektetni. Aztán itthon meg átjön minden nap az idősebb barátnője, aki már nem alszik, így ő sem akar. Eddig mindig hazaküldtük a kislányt alvásidőben, de mostmár egyszerűen nem lehet, annyira belemerülnek a játékba.
Még látom rajta hogy elfárad, 4-5 óra körül jön rá a holtpont, ilyenkor egy kicsit lefektetem hogy pihenjen 10 percet, de aludni nem alszik. Aztán felkel és új erőre kap egészen 9 óráig le sem lehet lőni.
Pedig reméltem, hogy az ovodakezdésig kihúzza az alvással, de nem így lett, de az ovodában szerintem fog aludni, ha látja a többieket, meg ott jobban elfárad majd.
A fenti hozzászólásokkal kapcsolatban az a véleményem, hogy nincsen rendesen leterhelve a gyerek, nem játszik egész nap az udvaron, vagy a szobában, nem ugrál, hanem tv-t bámul, számítógépezik, stb. Óvodás korú (értsd: legalább 6 éves korig) szükséges a délutáni 1-2 órás alvás, ha egy normális gyerek életét éli. Egy 3-4 éves kisgyerek 1-2 napnál nem bírja tovább az egész napos fent létet, hacsak nem arról van szó, hogy "egész nap csak elvan".
Sajnos manapság a mozgáshiány nem csak a felnőtteknél jelentkezik a "sok munka miatt", hanem a gyerekeknél is, mert a szülők nem fordítanak kellő figyelmet erre, ahogy maguk esetében sem.
Másfél évesen kezdett nem aludni. Most 27 hónapos, és heti átlag egyszer alszik délután (érdekes módon akkor akár 2-3 órát is), olyankor este 9 körül fekszik le. Ha nem aludt, akkor már 7-fél 8-kor szunya van, de előfordul, hogy vacsora közben elalszik mondjuk 6 órakor. Reggel 6-fél 7 körül ébred.
Ha délután megyünk valahová autóval, akkor viszont majdnem mindig bealszik egy órára.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!