Hogy lehetne még a láthatást is elvenni a nevelt lányom szülőanyjától?
5 éves a kislány 4 éves kora óta én nevelem. 2 éves korában az "anyjának" fontosabb volt félreku.ni, mint a gyereke és a család. Akkor elment, azóta a párom neveli a gyereket, tavaly óta pedig én, vele együtt. Míg én nem voltam ott, a kislány nagyon labilis volt, mert nagyon ritkán látogatta az anyja. Ebben az évben januárban vitte el 1 órára, és pár hete 1 napra, és úgy hozta haza, hogy ki volt lakkozva a láb-kéz körme, ki volt festve a szempillája, szája, szemhéja! Plusz a 40 fokos melegben farmerszoknyában vitte a buszra, leengedett hajjal, folyt róla a víz szegénykémről! Már nagyon elegünk van belőle, ha meghozza a kislánnyal napokig nem lehet bírni! Érthető is, mert össze van zavarodva hogy egyszer "kell" az anyjának egyszer meg sz.rik a fejére hónapokig. Persze gyerektartást 3 éve nem fizet, tanácstalanok vagyunk. Mi lehet ha nem adjuk oda neki, mikor néha vinni akarja? Teljesen tanácstalanok vagyunk, el vagyunk keseredve.. Előre is köszönöm..:(
(Ja még annyit, hogy lopás miatt volt már előzetesben 2 hónapig nemrég.. Az biztos, hogy neki állandóra a gyerek nem kell, meg hát otthon nálunk családban nevelkedik, van tesója, saját szobája van, mindene megvan, az anyjának meg állása sincs, meg normális lakásuk..)
Sajnálom, de evvel ha elmentek a gyámügyre akkor igen valószínű hogy nem viheti majd el a lányát, de viszont meg fogják szabni hogy milyen időközönként és mennyi ideig lehet ott nálatok látogatáson(1-2 óra valószínű) de teljesen nem fogják eltiltani tőle.
Ja, és nem, nem kell odaadnotok neki, viszont akárhogy is, de legalább biztosítsatok 1 óra láthatást az édesanyának.
Ahhoz nagyon rossz dolgot kell tennie hogy teljesen eltiltsátok tőle.
Tudod, az az érdekes, hogy az elvált apukák fele ugyan így viszonyul a gyerekhez, mint nálatok anyuka, de ha őket akarják eltiltani a láthatástól, mindenki hőbörög és fel van háborodva!
Eltiltani nem hiszem, hogy tudjátok az általad felsorolt dolgok miatt. Maximum kérhetitek, hogy csak felügyelet mellett látogathassa a gyereket.
(halkan jegyzem meg, hogy múltkor én is rövid farmerszoknyában vittem a 40 fokban a gyereket, mert olyan helyre mentünk, ahol légkondi van és hűvösebb, de nem nagyon lehet föl-le öltözködni)
amiket írtál azzal biztos nem tudjátok eltiltani.
olyan van, hogy nem viheti el, kimegy egy gyámügyis és a jelenlétében van a láthatás.
megkockáztatnám, hogy a ti esetetekben nem is az eltiltás lenne a megoldás hanem valahogy rávenni anyát(?), hogy rendszeresen másszon már el a gyerekéhez, mondjuk 2-3 hetente 1 órára. biztos kicsit helyrebillenne a kicsi lelke. nem tudtok rá hatni?
itt volt múltkor egy sokkoló történet, a nőt megerőszakolták, baba lett belőle. a pali most fog kiszabadulni és KAPOTT LÁTHATÁST :OOOO
ti hol vagytok az ilyen súlyos esettől és látod, anya ott is csak küzd, hogy valamit tegyen ellene :(
Amikor hazahozza, akkor a kislány le van törve, kezelhetetlen, nem tudom mivel tömi a fejét, de ez csak akkor fordul elő, amikor ő viszi el. Ha a párom szülei, vagy az én családomból viszi el valaki hétvégére, akkor semmi gond..
De a kislány szeret az anyjával lenni mindezek ellenére, és akar is menni hozzá, de mi nem bírunk vele itthon utána! Pár év és tudom, hogy majd a kislány is felfogja hogy elhagyta őt és már nemfog úgy ragaszkodni, de mi addig mit tegyünk? Már elegünk van!
Azzal fenyegetőzik, hogy ha nem adjuk oda, "megoldja máshogy"..
Hogy tudja megoldani máshogy? Mit tud tenni és mi lehet a következmény?
úgy is meg tudod oldani, hogy beülteted a kislányt az autóba és elviszed az anyjához. 1-2 óra múlva hazahozod.
eltiltani nem tudod, ha meg nem engeded a láthatást, te ütöd meg a bokád. mondjuk anya elveheti a gyereket... az meg se nektek se neki nem lenne jó
Elvenni? :) Nem kell neki :) Védőnőnek is megmondta h ő nem volt anyának való :)
Csak néha kell neki a lány, amikor unatkozik :)
Meg amúgy is, nincs rendes lakása, előzetesben is volt, ki ítélné neki oda a gyereket? :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!