Ti mit csináltok, ha a szomszéd 3 éves gyereke nem köszön nektek?
Csak azért kérdezem, mert a fiam nem köszön a szomszéd néniknek. És ezért rá vannak szállva, vagyis inkább az egyik. Igaz, hogy ők sem szoktak hetekig köszönni nekem, miután a férjem szóvá teszi, hogy nem kéne cigizni a lépcsőházban.
Most a köszönés miatt szálltak rá, a fiam meg dacból csak azért sem köszön. Régen azért szekálta ugyanez a néni, mert nem beszélt a gyerek. 4-5 hónapja kezdte. Régen köszönt pápát, mostanában kezdtük megkülönböztetni a csókolomot, meg a sziát, azt hiszem, ez kicsit be is zavart neki.
Nittababy
" A párom olyan hogy rá kiabálna hogy jó napot vagy valami!!volt már rá példa és azóta köszön!!De megkérdezném az anyától a helyedbe hogy nem tudnak a gyerekeid köszöni!!Mert ez ugyebár nevelés kérdése szerintem!!"
Elég paraszt a párod, ha rákiabál egy 3 éves kisgyerekre. Nevelés kérdése? A párod sincs megnevelve, ha ilyet tesz!
3 éves gyerekek nagyon ritkán köszönnek maguktól mindenkinek. Míg kisebbek, boldog-boldogtalannak pápáznak, aztán szégyenlősködni kezdenek.
Ez nem jelenti azt, hogy idősebb korban sem fognak köszönni! Ne keverjünk össze egy 3 évest egy 13 évessel.
Halkan jegyzem meg, hogy sok felnőtt sem köszön olyankor, mikor illene. AZ inkább bunkó dolog. De egy 3 évest emiatt elítélni??
Kérdező, azt csinálnám, hogy köszönnék neki. Lévén - minden tévhittel szemben - az illemtan azt mondja, hogy annak kell előre köszönnie, aki előbb észreveszi a másikat... és hát ha a gyerek 3 évesen nem köszönne, róla azt gondolnám, hogy nem vett észre, elmélyedt valamiben, vagy simán zavarban van. Magamról meg, ha észrevenném és nem köszönnék neki 48 évesen, azt, hogy tahó vagyok. És hát nem vagyok az:)
Az #1-es válaszolónak meg annyit, hogy "Engem sokkal jobban zavar az, amikor 14-15 éves kiscsajok, akiket mondjuk születésük óta ismerek, mert szomszédok vagyunk, nem köszönnek." - hidd el, van annál rosszabb is... amikor azt mondják, hogy "csókolom", az ember meg ijedten forogni kezd mint a ringlispill, hogy melyik környékbeli idős nénit nem vette észre:)))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!