Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Ti mit csináltok, ha a szomszé...

Ti mit csináltok, ha a szomszéd 3 éves gyereke nem köszön nektek?

Figyelt kérdés
2012. aug. 23. 10:43
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
100%
Semmit! Mit csinálhatnék? Az én 3 éves gyerekem sem köszön mindenkinek! És még mielőtt felvetődne, nem azért, mert senki nem tanította neki, hogy köszönni kell!! Majd később fog! Engem sokkal jobban zavar az, amikor 14-15 éves kiscsajok, akiket mondjuk születésük óta ismerek, mert szomszédok vagyunk, nem köszönnek.
2012. aug. 23. 10:48
 2/16 anonim ***** válasza:
100%
Megdicsérem a cipőjét, az mindig bejön. Legközelebb fog köszönni, legalábbis felismer és mosolyogva jön oda mutatni a következő cipőt.
2012. aug. 23. 10:54
 3/16 A kérdező kommentje:

Csak azért kérdezem, mert a fiam nem köszön a szomszéd néniknek. És ezért rá vannak szállva, vagyis inkább az egyik. Igaz, hogy ők sem szoktak hetekig köszönni nekem, miután a férjem szóvá teszi, hogy nem kéne cigizni a lépcsőházban.

Most a köszönés miatt szálltak rá, a fiam meg dacból csak azért sem köszön. Régen azért szekálta ugyanez a néni, mert nem beszélt a gyerek. 4-5 hónapja kezdte. Régen köszönt pápát, mostanában kezdtük megkülönböztetni a csókolomot, meg a sziát, azt hiszem, ez kicsit be is zavart neki.

2012. aug. 23. 10:56
 4/16 nittababy ***** válasza:
9%
most a neveléssel nem egy kicsi gyerekre gondolok hanem egy olyanra akinek már illene köszöni szerintem neki meg lehet magyarázni hogy köszönjön!! egy kicsi gyermeknek nem tudod megmagyarázni hogy mindenkinek köszönjön mert úgy sem akar!!szerintem!!
2012. aug. 23. 10:57
 5/16 A kérdező kommentje:
Igazából én is hasonlót csináltam mások gyerekével régebben, mint a 3-as hozzászóló írt. Én úgy vettem, hogy még nem nyitott felém a gyerek valami miatt, és próbáltam oldani a feszültséget, valamivel beszédre késztetni. És az mindig bejött.
2012. aug. 23. 10:59
 6/16 anonim ***** válasza:
100%

Nittababy

" A párom olyan hogy rá kiabálna hogy jó napot vagy valami!!volt már rá példa és azóta köszön!!De megkérdezném az anyától a helyedbe hogy nem tudnak a gyerekeid köszöni!!Mert ez ugyebár nevelés kérdése szerintem!!"

Elég paraszt a párod, ha rákiabál egy 3 éves kisgyerekre. Nevelés kérdése? A párod sincs megnevelve, ha ilyet tesz!

3 éves gyerekek nagyon ritkán köszönnek maguktól mindenkinek. Míg kisebbek, boldog-boldogtalannak pápáznak, aztán szégyenlősködni kezdenek.

Ez nem jelenti azt, hogy idősebb korban sem fognak köszönni! Ne keverjünk össze egy 3 évest egy 13 évessel.

Halkan jegyzem meg, hogy sok felnőtt sem köszön olyankor, mikor illene. AZ inkább bunkó dolog. De egy 3 évest emiatt elítélni??

2012. aug. 23. 11:10
 7/16 anonim ***** válasza:
100%

Kérdező, azt csinálnám, hogy köszönnék neki. Lévén - minden tévhittel szemben - az illemtan azt mondja, hogy annak kell előre köszönnie, aki előbb észreveszi a másikat... és hát ha a gyerek 3 évesen nem köszönne, róla azt gondolnám, hogy nem vett észre, elmélyedt valamiben, vagy simán zavarban van. Magamról meg, ha észrevenném és nem köszönnék neki 48 évesen, azt, hogy tahó vagyok. És hát nem vagyok az:)

Az #1-es válaszolónak meg annyit, hogy "Engem sokkal jobban zavar az, amikor 14-15 éves kiscsajok, akiket mondjuk születésük óta ismerek, mert szomszédok vagyunk, nem köszönnek." - hidd el, van annál rosszabb is... amikor azt mondják, hogy "csókolom", az ember meg ijedten forogni kezd mint a ringlispill, hogy melyik környékbeli idős nénit nem vette észre:)))

2012. aug. 23. 11:16
 8/16 anonim ***** válasza:
100%
Jaj, ugyanmár. Három éves, könyörgöm. Lehet, hogy szégyenlős, stb., azért nem köszönöm. Majd fog idővel. Itt még nem lehet azt mondani, hogy azért, mert nem lett megnevelve. Kicsi még. Nem érti ennek a lényegét. Neki ez nem fontos még. Majd idővel fog. Persze, azért én is rászólok, ha nem köszön, de nem terrorizálom ezzel. Emlékszem, hogy engem is gyerekkoromban mennyit piszkáltak, pedig én csak halkan köszöntem.
2012. aug. 23. 11:23
 9/16 anonim ***** válasza:
100%
pici még mondogatni kell neki,ha az enyém megmakacsolja magát,akkor én köszönök helyette.azt szoktamilyenkor mondani,hogy majd én leszek a szája,szia Szilvinéni.igy senki nem sértődik meg,és gyerek is látja hogy ksözönni mndig kell.de kényszeríteni ilyen kicsit nem lehet.azért megjegyezném,aki elévárja egy 3 évestől a köszönést a megsértődés szintjén,az bujjon mélyen el,ott más probléma van,és az nem a te gyereked nem köszönése.
2012. aug. 23. 11:42
 10/16 anonim ***** válasza:
A mi házunkban egy gyerek sem köszön, pedig nagyok, 7-10 évesek. Csak rám bámulnak, és szó nélkül tovább mennek. Pedig kicsi koruk óta köszöntem neki, ők már akkor sem. Mostanában már nem is veszem észre őket. Az viszont tuti, hogy az ő esetükben neveltetési hiányosságból fakad.
2012. aug. 23. 11:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!